la presa de pèl partitocràtica del Tribunal de Cuentas

El president del Tribunal de Comptes, Ramón Álvarez de Miranda, va considerar ahir que la fiscalització dels comptes dels partits polítics, que acumula un retard de quatre anys, és “millorable”. L’últim informe fiscalitzador conclòs pel Tribunal de Comptes correspon als comptes de l’any 2007, moment en què van ser prohibides totes les donacions anònimes.

Preguntat sobre la comptabilitat manuscrita suposadament elaborada per Luis Bárcenas, extresorer del PP, Álvarez de Miranda va explicar que “són informacions que fan referència a eventuals apunts comptables que sembla que no es troben. No tenim accés a aquests papers; al que tenim accés és a la comptabilitat dels partits”.

El màxim responsable de l’òrgan fiscalitzador de les administracions públiques va aprofitar la seva intervenció per reclamar una dotació més gran de mitjans humans i tècnics per al tribunal, així com l’accés a les dades de l’Agència Tributària de les quals ara no disposen. Comptant a disposar de nous mitjans, el president del Tribunal de Comptes es va comprometre ahir a accelerar els informes dels partits corresponents a aquests últims anys, així com els que es corresponen amb les fundacions dependents dels partits.

Álvarez de Miranda també va apuntar com a aspecte a millorar “una legislació més estricta” per als proveïdors a l’hora de justificar els serveis que presten als partits que, a més a més, haurien de facilitar més informació de les seves estructures locals.

6-II-13, L. Izquierdo, lavanguardia

el Tribunal de Cuentas encara no té el informe sobre la fiscalitat dels partits... de 2008!

el bloqueig partitocràtic del Tribunal de Cuentas impideix la fiscalització dels partits

¿Cómo se han financiado los partidos políticos desde 2006? Exige al Tribunal de Cuentas que cumpla la ley y publique los informes pendientes

SIGNA ara i demana al President del Tribunal de Cuentas que cumpleixi la llei i publiqui immediatament els informes de finançament dels partits polítics de 2007 a 2010

que el Tribunal de Cuentas cumpleixi la Llei i publiqui els seus informes