la Conferencia Episcopal Española considera moralment inacceptable el divorci (també el nacional)

La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) rebutja la celebració de la consulta per la independència a Catalunya i ha assegurat que és "inadmissible" perquè altera l'ordre jurídic obeint a una voluntat "local".

El secretari general de l'espiscopat, José Maria Gil Tamayo, ha explicat en una entrevista a Servimedia que no es pot negar "unilateralment la sobirania d'Espanya". "No seria prudent ni moralment acceptable", ha afegit.

El representant dels bisbes espanyols ha instat a respectar el bé comú que suposa "una societat pluricentenària"

14-XII-13, ara

audiovideo 0'35''

   La Conferència Episcopal Espanyola (CEE) considera la consulta pactada per CiU, ERC, ICV-EUiA i CUP com a "immoral" i "inadmissible". Segons ha declarat José María Gil Tamayo, secretari general de la CEE a Servimedia, l'acord dels partits autodeterministes és vist com a "moralment inacceptable" perquè posa en perill la unitat d'Espanya.
"Posar en perill la convivència dels espanyols negant unilateralment la sobirania d'Espanya sense valorar les greus conseqüències que aquesta negació pot comportar no seria prudent ni moralment acceptable", ha declarat Gil Tamayo, que ha afegit que "pretendre unilateralment alterar aquest ordenament jurídic en funció d'una determinada voluntat de poder local o de qualsevol tipus és inadmissible". Així mateix, el portaveu ha assegurat que els bisbes espanyols ja han apel·lat en diverses ocasions a la "preservació de la unitat com a bé comú de tots".
J.P./naciódigital | 14/12/2013 a les 13:35