l’Ajuntament de Rasquera proposa crear una Llei Catalana d'accés al cannabis

Rasquera aprovarà aquesta setmana una moció al ple municipal per demanar al Parlament que es creï una comissió d'experts per estudiar la situació actual de la marihuana i crear una Llei Catalana d'accés al cannabis en el marc de la Llei de Salut Pública, segons ha informat aquest dilluns la Cadena SER.

L'esborrany de la moció, de sis pàgines i al qual ha tingut accés l'emisora, va ser presentada la setmana passada a l'oposició  (CiU) per tal de consensuar un text únic juntament amb ERC, que està al capdavant de l'Ajuntament, i es pugui donar llum verda definitiva al projecte durant el ple del proper divendres.

L'alcalde de Rasquera, Bernat Pellisa ha explicat a la SER que un dels principals eixos de la moció "és la creació d'una comissió d'experts i que se'n pugui parlar i que es doni sortida a una realitat que fa hi hagi més de 200 associacions a Catalunya que jurídicament estan penjant d'un fil".

Entre els arguments per votar a favor de la moció, s'indica que la Comissió Global sobre polítiques de drogues ha instat a països a considerar fer passos decidits com legalitzar el cannabis per intentar minimitzar el poder dels grups organitzats. Una altra raó seria que fins ara s'ha demostrat que les associacions de consum de cannabis serveixen per reduir la delinqüència i crear llocs de treball.

Finalment, segons la SER, es planteja la possibilitat de crear una xarxa de municipis catalans per treballar conjuntament per aquest tipus de projectes vinculats a les més de 200 associacions de consumidors que hi ha ara mateix a Catalunya.

8-IV-13, eldebat