campanya

Acció Cultural del País Valencià vol que tota la societat civil prengui consciència de l'agressió a la llibertat d'expressió i a la pluralitat informativa que suposa el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. La campanya, que s'ha presentat a València i a Barcelona (vegeu-ne el vídeo), compta amb el suport de Jordi Pujol i de Pasqual Margall, que han signat aquesta carta (pdf), i amb la d'Antoni Tàpies, qui ha cedit aquesta obra original.Col·labora-hi!A més, també han mostrat el suport a la campanya els periodistes Xavier Torres, Joel Joan, Miquel Calçada, Toni Solé, Antoni Bassas, Xavier Grasset i Carles Capdevila, que han comparegut conjuntament amb el president d'ACPV, Eliseu Climent, en un acte al Col·legi de Periodistes de Catalunya.

A València també s'ha presentat la carta signada per Pujol i Maragall (i també per l'abat de Montserrat, Josep M. Solé, i el de Poblet, Josep Alegre). Els ex-presidents reclamen a ajuntaments, partits, sindicats, associacions i entitats que s'impliquin en les mobilitzacions per a impedir el tancament de les emissions de TV3.

De l'obra de Tàpies, se'n faran reproduccions, que rebran a aquells qui col·laborin en la campanya amb l'aportació de deu euros. Aquests diners, que recolliran en un primer moment les entitats entre els seus membres, serviran per sufragar la multa imposada a Acció Cultural per part de la Generalitat Valenciana.

La Generalitat Valenciana pot executar el tancament dels repetidors, que són propietat d'ACPV, perquè el termini per a tancar-los voluntàriament, fixat a l'expedient sancionador, va expirar fa una setmana. Aquest expedient també inclou la multa de 300.000 euros. ACPV ha presentat un recurs al Tribunal Suprem contra l'expedient, però no ignora que el procés pot ser llarg i que haurà de pagar la sanció.

- pots donar suport a la campanya
comprant la reproducció de la litografia de Tàpies,
per exemple, a l'
Ateneu Barcelonès,
clicant per a info aquí

Campanya a favor de TV3 al País València