"salvem Montserrat"

L'Ajuntament de Collbató va acordar, el 3 de maig de 2007, l'aprovació inicial del projecte d'ampliació de la zona industrial Les Ginesteres, de 7 hectàrees, en 21 hectàrees més. El projecte representa la destrucció del millor sòl agrícola de Collbató i una amenaça per a l'entorn privilegiat de Montserrat, molt especialment per als espais del Parc Natural de Montserrat i de la Xarxa Natura 2000 que limiten amb el nou polígon industrial. L'equip de govern està tirant endavant l'ampliació malgrat els informes desfavorables dels serveis tècnics d'Urbanisme i de Medi Ambient del propi Ajuntament, que la consideren desproporcionada i injustificada. El Consell de Medi Ambient, amb representació d'entitats i veïns, també s'ha manifestat en contra del projecte d'ampliació.

En un municipi de poc més de 3.500 habitants ja s'han recollit més de 1.200 al.legacions de veïns del poble que s'han adonat que l'Ajuntament ha enganyat els ciutadans quan ha dit que es tractava d'una 'petita ampliació'. En realitat, es tracta d'un polígon amb 9,2 hectàrees ocupades per més de 140 naus industrials de 12 metres d'alçària i aparcament per a més de 1.000 vehicles. El nou polígon admet activitats altament contaminants: forja de metalls amb martells d'energia tèrmica fins a 350 kW, tractaments electrolítics, aliatges de metalls amb fòsfor i escòries siderúrgiques, preparació de ciments, indústries químiques, materials abrasius, gestió de residus perillosos com amiant, cianur, crom, dissolvents, pesticides, fòsfor, olis usats i manipulació de materials explosius, entre d'altres. Tot plegat, un 'pelotazo' més que no respon a les necessitats econòmiques locals i que no té altra finalitat que afavorir els empresaris 'amics del partit' amb els quals ja han signat un conveni i que en un instant obtindran uns guanys de més de 120 milions d'euros.

Si vols fer pressió per aturar-lo, si vols que Montserrat segueixi sent el que coneixes, adhereix-te al manifest.

- adhesions individuals

- adhesions d'entitats

- passa-ho

- veure adherits

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
SALVEMOS MONTSERRAT

La marea de la especulación urbanística ya ha llegado a la montaña de Montserrat, símbolo de la naturaleza y la cultura de nuestro país. En Collbató, a los pies de la montaña, el Ayuntamiento ha aprobado inicialmente la recalificación de 21 hectáreas de suelo agrícola para construir un gran polígono con más de 140 naves industriales que podrán acoger actividades altamente contaminantes. Todo esto, en unos terrenos que limitan con el parque natural de Montserrat y la zona de especial protección de las aves (ZEPA) Rocas Blancas-Montserrat-Llobregat de la Xarxa Natura 2000.

En Collbató, pueblo de 3.500 habitantes, ya se han recogido más de 1.200 alegaciones contra el proyecto de zona industrial. Varias entidades han puesto en marcha la recogida electrónica de firmas para mostrar nuestro desacuerdo con una especulación que atenta contra nuestra calidad de vida y el patrimonio de todos. En estos momentos más de 60.000 personas y más de 800 Entidades i ONG's de todo tipo (religiosas, culturales, deportivas, educativas, medioambientales, etc) han dado ya su apoyo a esta campaña

Como Entidad que procuráis por el bienestar de las personas y en consecuencia por la conservación de la naturaleza y del territorio, os pedimos, si no lo habéis hecho ya, vuestra adhesión a esta campaña que no tiene otro objetivo que evitar la pérdida de un patrimonio de todos. Podéis hacerlo clicando a: adhesión para entidades.

También podéis firmar a título individual y por ello os pedimos que enviéis este mensaje a vuestros amigos y familiares.

Podéis encontrar amplia información y documentación del proyecto en
www.salvemmontserrat.org

Gracias.
.
.
.
.
.


Unas 200 personas acudieron ayer a la presentación de la plataforma Salvem Montserrat, que pretende parar el plan de ampliación del suelo industrial en el municipio de Collbató. Según los impulsores, el proyecto equivaldría a 180 naves industriales, más de 400 metros cuadrados de terreno y con 12 metros de altura, lo que supondría un impacto ambiental grave.

14-I-08, red, lavanguardia