Espanya cañí 330: riuades de cotxes fugen de Madrid abans que Ayuso anunciï noves restriccions

> dossier Espanya cañí <

El Nacional
Barcelona. Divendres, 18 de setembre de 2020.

Les carreteres madrilenyes presentaven a primera hora d'aquesta tarda diversos quilòmetres d'embussos a les sortides de Madrid, a moltes avingudes d'accés a autovia, a gran part de l'autovia i en d'altres vies importants, segons dades de la Direcció General de Trànsit (DGT).

Així, passades les 15 hores d'aquest divendres hi havia retencions a l'A-6 des del quilòmetre 9 al 7, a la capital, direcció la Corunya; a l'A-42 entre els quilòmetres 26 i 28 sentit Toledo, a l'altura de la localitat de Torrejón de la Calzada; a l'A-5 a la sortida de Madrid entre els quilòmetres 3 i 5 sentit Badajoz; i a l'A-2 des del quilòmetre 18 al 25 sentit Madrid, a l'altura de Torrejón de Ardoz.
 

També hi havia congestió amb circulació irregular a la mateixa hora a l'M-40, des del quilòmetre 23 i 26 i 33 al 36 feia l'A-4, des del quilòmetre 19 al 23 cap a l'A-5, des del quilòmetre 4 al 7 cap a l'A-1, des del quilòmetre 3 a 12 sentit A-3; en l'A-3 entre els quilòmetres 12 i 17 sentit València, a l'altura de Rivas.

Com a conseqüència d'un accident, a primera hora de la tarda hi havia embussos entre els quilòmetres 12 i 14 d'A-3, sentit Saragossa, a San Fernando de Henares; i entre els quilòmetres 17 i 18 de la M-50, sentit A-3, també a San Fernando.

Les retencions s'han produït hores abans que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, comparegués per anunciar noves restriccions a causa de l'augment de contagis de coronavirus.
Eso es más grave que lo que sucede en Madrid, según Losada

El Nacional
Barcelona. Viernes, 18 de septiembre de 2020.

El periodista Josep Losada ha manifestado que en España no hay nada más grave que "fastidiar el fin de semana", que incluso supera la emergencia sanitaria de Madrid. Losada ha puesto como prueba de ello que el presidente español, Pedro Sánchez, y la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, no tienen previsto reunirse por primera vez para tratar la pandemia hasta el lunes.

"El presidente Pedro Sánchez y la presidenta Isabel Díaz Ayuso se reúnen el lunes a las 12... Menos mal. Eso de Madrid es grave, pero no tanto como para fastidiar el fin de semana", ha indicado con ironía.

El presidente español se dirigió ayer jueves a la presidenta madrileña Isabel Díaz Ayuso para intervenir. Según han informado hoy en un comunicado conjunto, los dos dirigentes políticos se reunirán este lunes a las doce del mediodía en la Puerta del Sol, sede de la presidencia regional. Hoy mismo está previsto que el gobierno autonómico adopte medidas más duras para las zonas con una incidencia más elevada. De momento, sin embargo, el anuncio se está haciendo esperar. Fuentes de la Comunidad se justifican en la "complejidad jurídica".

https://c1.staticflickr.com/3/2003/2146849517_0118dc9690.jpg