la UER rebutja TV3 perquè no és una “televisió nacional”(ista)

Resultat d'imatges de uer tv3La Unió Europea de Radiodifusió ( UER) ha rebutjat la sol·licitud de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) d’adhesió a l’organisme comunitari de mitjans audiovisuals. Entre les raons destaquen que TV3 “no té caràcter nacional ni la importància” necessària en els criteris establerts.

A través d’una carta a què ha tingut accés el portal Cró, la UER ha respost ne­gativament a la petició de la ­presidenta de la corporació catalana, Núria Llorach, de convertir-se en membre de l’ens comunitari. I ha remarcat que “no compleix els requisits per ser-ne membre”.

Tal com estableix a la carta remesa a la CCMA, hi ha dos punts bàsics dins dels estatuts de la UER que la corporativa catalana infringeix i pels quals no es pot adherir a l’organisme. El primer és que “Catalunya no és un país membre de la Unió Internacional de Comunicacions ( ITU) o del Consell d’Europa”. El segon, que “la CCMA és una cadena espanyola que no té el caràcter nacional ni la importància” considerada per l’organisme per poder complir els objectius.

Tanmateix, sí que consideren que “Catalunya té la mateixa relació amb l’ ITU o el Consell d’Europa que Flandes, Baviera o Gal·les” –que sí que hi estan adherits– i que “com l’ RTBF a Bèlgica i l’S4C a Gal·les, la seva importància és lingüística, cultural i institucional”, després d’estudiar els arguments partint dels estatuts que certifiquen qui hi entra. “La UER no té, i no ha tingut mai, cap cadena regional d’una regió o comunitat pertanyent a un Estat membre de l’ ITU o del Consell d’Europa i els seus estatuts no donen aquesta possibilitat”.

BARCELONA, 11/12/2019 - lavanguardia