més de 20.000 congolesos han arribat a Angola fugint de la violència

Refugiats del Congo arriben a Angola

Més de 20.000 refugiats congolesos han arribat a Angola des de principis d’abril fugint de la inseguretat a la regió de Kasai, a la República Democràtica del Congo.

L’agència de l’ONU per als Refugiats (ACNUR) ha informat ahir divendres que un flux regular de persones en aquesta situació segueix travessant la frontera en direcció a Dundo, a la província de Lunda del Nord, on han arribat 3.000 persones en els últims dies.

Andrej Mahecic que és el portaveu d’ACNUR a Ginebra ha declarat: “Entre els nouvinguts es compten persones amb ferides i cremades greus que han estat transferides a un hospital local per rebre atenció urgent. Aquesta clínica de fet està assistint a 70 persones greument ferides”, va especificar el portaveu.

L’agència de l’ONU va explicar que els centres d’acollida de refugiats a Angola ja estan massificats i estan tractant d’acomodar més arribades diàries. Per aquesta raó assisteixen a les autoritats a identificar un lloc adequat per al trasllat d’aquestes persones.

ACNUR ha sol·licitat sis milions i mig de dòlars per poder oferir assistència vital immediata per a aquesta crisi. Aquests fons serviran per comprar menjar, subministraments sanitaris i altres estris necessaris per als refugiats.