EUA llança un míssil balístic intercontinental enmig de les tensions militars a Corea

míssil balístic intercontinental

Aquest dimecres 26 d’abril la Força Aèria nord-americana ha dut a terme amb èxit el llançament d’un míssil balístic intercontinental, de la classe Minuteman III des de la base de Vandenberg, a Califòrnia.

Pocs minuts després, la unitat encarregada de gestionar les sitges dels míssils intercontinentals, ha difós el vídeo de la prova.

L’assaig s’ha realitzat a les 0.03 hora local. Ha volat uns 6.800 quilòmetres, el míssil, que no portava càrrega nuclear, ha impactat a l’atol·ló de Kwajalein, a les illes Marshall (oceà Pacífic). “El llançament d’aquesta nit és una important demostració de la nostra capacitat de dissuasió”, ha declarat el coronel John Moss citat per ‘Los Angeles Times‘.

El llançament s’ha produït enmig de les tensions a la península coreana provocades pel programa nuclear de Pyongyang i per les accions demostratives de força de la nova administració nord-americana del President Trump, tensions que ja hem analitzat en un article anterior.

Poc abans de l’assaig el diari ‘Washington Examiner ha apuntat que era probable que això fos vist per Corea del Nord com un ultimàtum.

El Minuteman III és un míssil de llançament terrestre amb capacitat nuclear i un abast de 12.000 quilòmetres. Constitueix la “columna vertebral de la tríada de dissuasió nuclear” nord-americà, segons Boeing, el fabricant d’aquests míssils.