Telefónica saboteja la lliure competència

Resultat d'imatges de telefonica competenciaLa Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ( CNMC) ha sancionat Telefónica amb una multa de cinc milions d’euros per una infracció considerada “molt greu” al no responsabilitzar-se de les avaries en les línies que lloga a operadors de la competència. La CNMC concreta al seu expedient que, durant el període entre l’1 de gener del 2014 i el 31 d’octubre del 2015, l’empresa va qualificar com a “falsos” molts reports d’avaries per part de les operadores a qui Telefónica lloga línies per oferir els seus serveis. A més, l’operadora va cobrar a les seves competidores una penalització de 26,12 euros per línia en concepte de despeses de gestió per les “falses avaries”.

L’ òrgan regulador estableix que Telefónica va incomplir les normes establertes per l’Oferta d’ Accés al Bucle d’ Abonat ( OBA), que marca les relacions entre la companyia i les seves competidores i inclou regulacions sobre gestió d’avaries. La CNMC afirma que un alt percentatge dels cent casos analitzats (entre el 53,8% i el 78,2%) haurien estat qualificats indegudament com a “falsa avaria”, resultant en pèrdues milionàries i mala imatge davant els seus clients per a les companyies afectades. Segons Competència, Telefónica pot declarar com a “falsa” una avaria però no sense abans dur a terme unes tasques per identificar les causes i notificar-les a l’altre operador, un fet que no s’ha donat en els casos
analitzats per a la instrucció de l’expedient.

Després de conèixer la sentència ahir al matí, Telefónica va expressar en una nota el seu “més enèrgic rebuig” de la multa, en contra de la qual recorrerà a l’ Audiència Nacional per sol·licitar-ne la suspensió cautelar. La companyia va assegurar que no incompleix les condicions imposades per l’ OBA relacionades amb el tractament d’avaries i que la mostra estudiada per la CNMC no és suficient per treure conclusions.

5-I-17, lavanguardia