els guignols de canal+ posen en evidència l’honor (i l’humor) d’España


http://www.youtube.com/watch?v=Mtu1oNy9Yys&feature=related 

http://www.youtube.com/watch?v=ndgSP33nWXc 

http://www.youtube.com/watch?v=dP1CIzCa5p4&feature=related 

http://www.youtube.com/watch?v=bGHytwOgbG0&feature=related 

 

el ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, titllà de «xenòfobs» aquesta mena tipo d'«atacs» als èxits nacionals. 
10-II-12, diariodeburgos

El ministre d'esports d'Espanya va dir que el govern analitza la possibilitat de demandar a un canal de televisió francès que es va burlar dels suposats vincles del país amb el dopatge.

José Ignacio Wert, ministre d'Educació, Cultura i Esports, va considerar com a "intolerable" i "antideportiva" la burla del Canal Plus que els atletes espanyols "no guanyen per casualitat".

La federació espanyola de tennis va dir el dimecres que demandarà a Canal Plus per utilitzar el seu logotip en un video que es va burlar de Rafael Nadal. La federació de ciclisme també va emprendre acció legal.

El programa satíric Els Guignols (Les Marionetes) es va burlar d'Alberto Comptador, Nadal i la selecció espanyola de futbol.

9-II-12, ap, marcador.ec

La protesta oficial de Madrid no va dirigida al Govern francès, sinó a Canal Plus, la cadena de televisió privada que difon els “Guinyols de la Informació”. Ese programa satírico bromeó a comienzos de la semana sobre el presunto dopaje generalizado de los deportistas españoles, rera la suspensió de dos años al ciclista Alberto Contador.

Aquest dijous, el Govern espanyol va decidir intervenir en la polèmica enviant un comunicat i una carta a través del seu ambaixador a París al patró de Canal Plus. A Madrid, el ministre espanyol de Relacions Exteriors, José Manuel García-Margallo, va declarar que aquest programa “no té res a veure amb la realitat” i va precisar que els videos són d'un “extraordinari mal gust i d'una profunda falta d'ètica”. En els missatges, el Govern espanyol expressarà el seu “malestar” per aquest assumpte, va agregar.

La cadena de televisió privada Canal Plus, per la seva banda, va publicar un comunicat en el qual expressa la seva “sorpresa” pel que considera “reaccions desproporcionades” a la seqüència de les seves marionetes satíriques. També va recordar que aquesta emissió porta 20 anys comentant l'actualitat.

190-II-12, rfi

Pascal Aznar, el cap de comunicació de Los Guiñoles de la Información, el programa del Canal + Francia, explica al telèfon que "la caricatura i la sàtira formen part de la tradició francesa", i afegeix: "Entenem que hi hagi gent que l'hi prengui malament, però la nostra interpretació de la llibertat de premsa i del dret a la crítica és així. Tal vegada és una cosa molt "franc-francesa", però és així".

El portaveu nega que tinguin la menor animadversió cap a Espanya, Comptador, Nadal o qualsevol un altre esportista. "Sempre hem fet el mateix", recorda Aznar, "ser disbauxats com l'alumne que se senti en l'última fila i tirar sal grossa sobre la realitat. Si hagués passat el mateix amb un corredor alemany, o americà, hauríem fet el mateix. I si traiem a Nadal va ser perquè és l'únic ninot d'esportista espanyol que tenim".

Els tres guionistes que escriuen als Guignols, aclareix Aznar, "saben molt bé que l'esport espanyol és en aquest moment el millor del món". "Però no hi ha enveja, a l'inrevés, l'admirem. Estimem l'esport, i això no ens ha impedit fer la mateixa sàtira de Amelie Mauresmo o de Richard Virenque, igual que ens burlem de Ribèry, de Anelka, de Zidane o de Platini".

Sobre el logotip de la Federació Espanyola de Tennis, Aznar diu que ho van prendre d'Internet. "És un segell del programa usar sempre logotips reals, igual que quan diem que el futbol francès no val gens i que Canal + paga 600 milions a l'any pels drets posem el logo real de Canal +".

Anit Els Guignols van demanar excuses al programa als qui s'haguessin sentit ofesos, i van ressaltar el descobriment de la Gioconda del Museu del Prado ensenyant la de París, normal, i la de Madrid amb uns bíceps enormes.

Després, van redoblar la dosi: Casillas, Contador i Nadal van cantar Y Viva España presumint de tenir "sang de toro", la "nevera plena de sang" i d'anar "més carregats que Jeannie Longo". Sal molt gruixuda, no hi ha dubte. Però no convindria oblidar que es tracta del mateix programa que ensenya a Angela Merkel entrant amb els tancs a París per il·lustrar la subordinació francesa davant Alemanya.

9-II-12, M. Mora, elpais