carpetovetònica virilitat balonpèdica

Resultat d'imatges de futbol macho

Jesús Tomillero, el primer àrbitre de futbol que admet públicament la seva condició d’homosexual a Espanya, vol que tothom conegui les agressions que va rebre durant un matx de categoria cadet a La Línea. “Ets un comepollas i el que t’agrada és que et parteixin el cul, marieta. T’espero fora”, li va dir l’encarregat del material esportiu d’un dels equips per no xiular un fora de joc. Tomillero, de 21 anys, que es guanya la vida venent assegurances, no està disposat a callar encara que la Federació Andalusa amenaça de sancionar-lo si, diu, “continuo concedint entrevistes i apareixent als mitjans”.

El partit entre la Peña Madridista Linense i el Mirador de Algeciras es desenvolupava dins de l’habitual fins aquest fatídic fora de joc. A partir d’allà, els insults de l’assistent van ser constants, i el va acabar expulsant, i també d’alguns jugadors. “Jo provava d’arbitrar, que és el que més m’agrada, però no em podia concentrar. Li vaig dir al delegat de camp que avisés la policia, però em va contestar que el que estava buscant era embolicar la troca encara més”, comenta.

Els fets van passar l’últim diumenge de març i l’assistent ha estat sancionat esportivament amb nou partits i una multa de 30 euros. Més greu pot resultar el càstig penal si el fiscal encarregat de delictes d’odi admet la querella presentada en nom de Tomillero per la Federació Andalusa Arco Iris. “En la denúncia es demanen fins a quatre anys de presó contra l’autor dels insults”, revela.

“Jo no amago la meva condició d’homosexual, tinc parella i em vull casar a l’agost. No ho he d’amagar perquè no faig mal a ningú. El problema ho tenen els que insulten i no respecten els altres. Saben que sóc gai i em van dir tot això per fer-me mal”, assegura Tomillero, que arbitra des dels onze anys.

Malgrat l’amenaça de sanció esportiva, continua amb la denúncia perquè no vol “que ningú més hagi de viure” el que ell ha passat.

Jesús Tomillero amb l’uniforme d’àrbitre Jesús Tomillero amb l’uniforme d’àrbitre (Facebook)

Membre de Noves Generacions del PP de La Línea, Tomillero agraeix el suport de tots els membres d’aquest Consistori, “per sobre d’ideologies”. Revela a La Vanguardiaque va parlar amb la presidenta de la Junta d’ Andalusia, Susana Díaz, qui el va animar i li va dir que comptava amb ell per a futurs programes contra l’homofòbia.

Demà, Tomillero acudirà al partit que disputarà el Cadis, en el qual se li tributarà un homenatge impulsat per la penya Nenas Cadistas. Els espectadors portaran globus amb els colors de l’arc de Sant Martí. El jove àrbitre assegura que si el sancionen se n’anirà “a xiular a Gibraltar”. “Hi ha molts gais encoberts al futbol espanyol, també a Primera o Segona. Els fa por l’amenaça de ser discriminats i ho puc entendre. Però a mi ja no em fa por. Només vull que em respectin”. conclou.

9-IV-16, A.S. Ruiz, lavanguardia