el cunyat de Rato va quadruplicar el seu sou a Bankia

Resultat d'imatges de rodrigo rato bankiaRodrigo Rato va doblar presumptament any rere any el sou de qui era aleshores el seu cunyat, Santiago Alarcó, a Caja Madrid i Bankia, que contractat com a expert en mercats internacionals va començar cobrant 120.000 euros anuals el 2011 i dos anys després va arribar a guanyar més de 480.000 euros. Entre els més de 5.000 folis del sumari del cas Rato, que investiga l’origen de la fortuna de l’exvicepresident del Govern, hi figuren la seva exesposa, de la qual es va separar el 2013, els seus fills, els seus germans i els seus nebots, en relació amb les moltes empreses amb les quals presumptament haurien eludit pagaments a Hisenda.

Però també apareix al sumari el nom de Santiago Alarcó –germà de l’exdona de Rato, Ángeles Alarcó, actual presidenta de Paradores Nacionales–, que va ser contractada “a finals del 2010 o començaments del 2011”, segons va explicar Rato al jutge. L’expresident de Caja Madrid va aclarir que es va contractar l’excunyat per la dilatada experiència en mercats internacionals i per reforçar aquesta àrea a l’entitat financera, “per veure si la seva col·laboració resultava interessant”, encara que alguns dels exempleats de la caixa que han desfilat davant el jutge Antonio Serrano-Arnal no han sabut explicar de què s’ocupava exactament Alarcó.

El mateix Rato va admetre davant el jutge no saber si se'l va contractar o no se'l va contractar, ja que ell no estava al corrent dels “detalls de les contractacions”. Fossin quines fossin les seves funcions, Alarcó va començar rebent un salari anual de 120.000 euros el 2011, que es va elevar el 2012 fins a 240.000 euros i va assolir els 480.000 euros el 2013. Aquell any, l’exvicepresident del Govern i exgerent del Fons Monetari Internacional ja no estava al capdavant de Bankia, nacionalitzada el maig del 2012, deu mesos després de sortir a borsa.

14-III-16, efe, lavanguardia