Sky News anuncia haver rebut una llista amb els noms de 22.000 jihadistes de l’ISIS

El canal britànic de televisió Sky News, propietat del grup Murdoch, ha anunciat d’haver rebut una llista amb els noms de 22 000 membres de l’ISIS de 51 països diferents.

Segons l’anunci de Sky News, la llista en qüestió és un document informàtic que conté els noms, adreces i números de telèfon de persones reclutades a Occident per part de l’ISIS. També contindria informació sobre el nivell i habilitats de cada individu i el seu coneixement de la xaria.

El canal britànic, afirma haver lliurat aquesta llista a les autoritats del Regne Unit, informant que el document prové d’un exmembre de l’ISIS que ha fugit a Turquia el qual va concedir una entrevista a Sky News aquest dimecres.

Segons Sky News, el membre de l’ISIS penedit, Abu Hamed, va lliurar a la cadena el llistat que va robar al cap de la policia interna de l’organització jihadista amb les dades dels 22.000 milicians que pertanyien a 51 països diferents.

De moment, cap membre del govern britànic ha fet comentaris a l’entrevista emesa per Sky News dimecres passat on Abu Hamed parlava sobre l’ISIS.

Richard Barret, excap de la lluita antiterrorista en els serveis d’intel·ligència britànics, va escriure en el seu twitter que les llistes són “una font de valor inestimable”.

El material lliurat al mitjà de comunicació britànic té informació de terroristes sense fitxar a Europa del nord, Estats Units, Canadà, Àfrica del nord i Orient Mitjà.