corrupció sistèmica (i cutre)

Una nevera valorada en més de 7.000 euros i un forn pirolític de prop de 4.000. Dos electrodomèstics, una despesa inferior dins d’un xalet de luxe però que simbolitzen el dispendi de la casa a Valdemoro que el constructor Ramiro Cid va regalar a l’ex-secretari general del PP a Madrid Francisco Granados, que també va ser alcalde del municipi. Aquests i altres detalls de l’habitatge, reflectits en el sumari de la trama Púnica, van sortir ahir a la llum.

Al document judicial es recullen tant els informes de les visites d’obres –on es fa referència a la piscina folrada de quarsita daurada amb una cascada–, com els missatges electrònics que van intercanviar durant la construcció de la residència la dona de Granados, Nieves Alarcón, i una empleada de l’estudi d’arquitectura encarregada de condicionar l’habitatge, un presumpte obsequi de Cid per les adjudica­cions facilitades per Granados quan exercia d’alcalde.

En els missatges les dues dones parlen de la dutxa i dels seus diferents efectes de llum ( disposa d’un complet menú de cromoteràpia) i aromes, també dels diferents rajos que té, entre d’altres el de boira. Sense obviar la sauna que s’integra al mateix bany.

La dona del que va ser número dos d’ Esperanza Aguirre també conversa amb la secretària sobre l’acabat del vestidor, per a la qual cosa Alarcón va enviar a l’estudi d’arquitectura imatges d’una pel·lícula en la qual apareixia un espai per a la roba de luxe. “Jo crec que podem prescindir de les corones i del comandament a ­distància, hem demanat accessoris de tot tipus perquè ho tinguis tot molt ordenat”, contesta la treballadora.

Les dues dones també parlen de les tres llars de foc: una d’horitzontal per al saló i dues de verticals per a dormitori i el despatx que poden –diu la secretària de l’estudi a Alarcón– ser recobertes del material que vulguin.

23-II-16, lavanguardia