Florentino: el multen amb 8’5 milions... i li’n regalen 1.350

portadilla Florentino Castor Gras

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència ( CNMC) ha imposat una multa de 9,3 milions a set constructores, entre elles Dragados ( ACS). L’organisme regulador considera provat que aquestes companyies, dedicades a la fabricació, el lloguer i la venda de construccions modulars, van dur a terme “pràctiques anticompetitives”, com ara fixar preus o repartir-se clients i licitacions de caràcter públic i privat. L’expedient sancionador es va obrir fa dos anys, després que una de les empreses del càrtel presentés una sol·licitud de clemència a la CNMC.

Amb diferència, l’empresa del grup ACS rep la multa més alta: 8,5 milions d’euros. També són sancionades, Algeco (1,5 milions) i cinc construc­tores més per imports inferiors ( ABC Arquitectura Modular, Alquibalat, Alquileres Barceló Sáez, Arlan i Renta de Maquinaria).

Les actuacions del càrtel es van desenvolupar entre el 2008 i el 2014, i van afectar moltes comunitats autònomes, entre les quals, Catalunya, ­Andalusia, Castella-la Manxa, Múrcia i la Comunitat ­Valenciana.

15-XII-15, lavanguardia