construir equipaments (amb el Nostres Diners) per a no fer-los servir mai

Resultat d'imatges de polideportivo argandaEs tracta d'una història rocambolesca, d'aquestes que et fan pensar que qui ho explica t'està prenent el pèl. Però no, és una història real que es remunta a uns anys en què no hi ha hagut pràcticament control sobre les decisions de l'administració, sobretot, sobre les que tenien a veure amb el sucós negoci del totxo.

L'Ajuntament d'Arganda del Rey (Madrid) ha informat que ha descobert al poliesportiu municipal Virgen del Carmen un espai de més de 1.200 metres quadrats ben condicionats que ha estat "amagat i abandonat" darrere d'una paret de guix des de l'any 2009. El municipi ha estat governat pel PP durant tres legislatures seguides, però als últims comicis van perdre l'alcaldia. L'alcalde del 2009, Pablo Rodríguez Sardinero, és el director general de transports de la Comunitat de Madrid que encapçala Cristina Cifuentes.

Va ser la regidora d'Esports, Alicia Amieba, qui va trobar "per sorpresa" una de les entrades a les instal·lacions, que es troben "fortament deteriorades" per haver estat "abandonades". Quan l'alcalde de la localitat, Guillermo Hita, ho va saber, va reconèixer que el seu equip de govern, format per PSOE i IU, "es va quedar estupefacte" quan va descobrir aquest espai, que està "perfectament" dividit en diverses sales habilitades per a la pràctica esportiva.

Resultat d'imatges de polideportivo argandaTant el regidor com la regidora d'Esports van assistir a la demolició de l'envà rere el qual estaven "ocults" els més de 1.200 metres quadrats, que també disposen de zona de lavabos i altres àrees ben habilitades, encara que cap no ha estat utilitzada mai des que van ser construïdes. L'espai va quedar ocult per als veïns i fins i tot per a l'oposició que, des del 2006, liderava Hita. Però com és possible? "Sabíem que havien fet obres al pavelló, però desconeixíem l'existència d'aquesta part oculta de la qual mai no se'ns va informar", reconeix l'alcalde.

En la construcció d'aquest poliesportiu, segons publica El Mundo , van participar constructores vinculades a la trama Gürtel i el cost de l'obra es va disparar dels dos milions d'euros pressupostats als 12 i s'afegeix a la gran llista de malbarataments impagats que situen Arganda com un dels deu municipis amb més deutes de la Comunitat de Madrid.

L'alcalde del municipi ha explicat que el seu objectiu és rehabilitar la zona "descoberta", netejar-la, i programar-hi activitats com zumba, bicicleta indoo r, karate i un gimnàs.

De fet, el Consistori s'ha compromès a arreglar les humitats del terra i dels sostres, així com el trencament d'alguns elements de la instal·lació. Tot això "requerirà una nova inversió" municipal. "Si les inversions no s'amortitzen, s'estan llençant els diners", va indicar. L'actual govern municipal ha dissenyat un pla "per obrir ràpidament aquestes instal·lacions perquè els veïns les gaudeixin, que per això les han pagat", explica el regidor.

Resultat d'imatges de polideportivo argandaDes del grup del Partit Popular d'Arganda del Rey asseguren que l'espai "es va tancar" perquè "no hi havia prou demanda per al gimnàs" en aquell moment en plena crisi.

2-X-15, lavanguardia