Hisenda: no es tracta de fer llistes, sinó de posar més inspectors (de "grans fortunes")

Resultat d'imatges de GesthaEl president del sindicat de tècnics d'Hisenda (Gestha), Carlos Cruzado, creu que la publicació de la llista de defraudadors és una "mesura de transparència" que a la pràctica tindrà efectes "molt limitats".

"Seria molt més efectiu que l'Agència Tributària incrementés els esforços per perseguir el frau abans que publicar aquesta llista", va indicar en declaracions a la cadena Ser. Cruzado ha mostrat aquesta opinió després que el Senat aprovés dimecres la norma en la qual s'inclou la publicació de la llista de defraudadors. Preguntat per la possibilitat que aquells defraudadors que tenen diners puguin saldar el deute i no sortir a l'esmentada llista, Cruzado ha indicat que es tracta d'"una altra segona oportunitat".

"Una altra, perquè en l'anterior reforma del Codi Penal, l'article 305 que preveu el delicte fiscal va establir la possibilitat que fins i tot havent estat imputat per delicte fiscal, si en el termini de dos mesos des d'aquesta imputació s'abona la quantitat deguda i les sancions corresponents, la pena es veu molt reduïda, fins a dos graus", va afegir, per acabar: "És una segona oportunitat amb què no estem d'acord".

Resultat d'imatges de GesthaEn canvi, el president de Gestha creu que els ciutadans haurien de conèixer la "disparitat" que existeix entre el que paguen al fisc les persones físiques i les pimes i el que paguen les grans empreses. Cruzado assegura que les empreses més importants paguen per l'impost de societats un tipus efectiu del 6%, davant el 15% o 16% de les pimes.

28-VIII-15, ep, lavanguardia