projecte de llei per a tipificar com a delicte la zoofília

Resultat d'imatges de zoofilia dinamarcaLa Comissió de Justícia del Congrés dels Diputats ha acordat impulsar una reforma legal que obre la porta per primera vegada a Espanya a tipificar com a delicte la zoofília. L'acord preveu una pena de tres mesos a un any de presó a qui exploti sexualment un animal. Així ho ha anunciat el diputat d'ERC Joan Tardà, que va proposar d'introduir la zoofília en el nou text penal. Tardà va celebrar que el PP hagi proposat una esmena transaccional per castigar aquesta conducta. D'aquesta manera, es castigarà qui maltracti injustificadament un animal i li causi "lesions que en deteriorin greument la salut o sotmetent-lo a explotació sexual". L'Associació Parlamentària en Defensa dels Animals va considerar que aquesta reforma és una notable millora en la persecució del maltractament animal.

17-I-15, lavanguardia

Dinamarca tem per la seva reputació: no es vol convertir en el paradís del bestialisme. Per aquesta raó el seu Govern ha anunciat que prohibirà les relacions sexuals amb animals. La iniciativa respon a les denúncies contínues dels animalistes, que fa anys que destapen aquestes pràctiques i parlen fins i tot de l'aparició d'un autèntic turisme zoòfil.

Una atracción bestial: debate sobre la zoofiliaEl país escandinau no és l'únic del món on aquest tipus d'actes està permès. Però sí que és un dels pocs d'Europa que el continua consentint. Suïssa, França, el Regne Unit, Holanda i, més recentment, Noruega, Alemanya i Suècia ja l'han prohibit. Una situació que converteix Dinamarca en un potencial "santuari per a les persones amb aquestes inclinacions", segons va afirmar el ministre d'Agricultura, Dan Jørgensen.

Els seus temors es basen en les observacions d'activistes i periodistes, que apunten que Dinamarca ja és una destinació turística per als consumidors del sexe bestial, especialment des d'Alemanya. Encara que el problema no és nou. Els mitjans ho van fer sortir a la llum per primera vegada fa vuit anys. Margit Shabanzadeh, de la televisió TV2, va revelar diversos casos de persones que venien sexe amb les seves mascotes. Un home li va explicar que a la seva granja de cavalls arribaven autobusos plens de turistes disposats a pagar a canvi de sexe amb els animals, segons assenyala en un documental de Vice.

A Tønder, a prop de la frontera amb Alemanya, els habitants han detectat l'existència d'un bordell animal. "Qui ens en va informar va veure entrar-hi i sortir-ne cotxes amb matrícula alemanya", explica Peter Mollerup, president de DOSO, organització que agrupa les associacions animalistes. "Tot i que sapiguem que això existeix, no ho podem denunciar, ja que a Dinamarca mantenir relacions sexuals amb un animal és legal, sempre que aquest no en resulti ferit", es lamenta.

Un cas il·lustratiu és el d'una ramadera les cabres de la qual van ser atacades sexualment. La dona va amagar una càmera a l'estable després de notar els animals estressats. Ho va gravar tot. Però malgrat tenir-ne proves, no va poder acusar el culpable d'abusar de les cabres, sinó només d'entrar a la propietat sense permís.

El problema és difícil de quantificar. Els qui duen a terme aquestes pràctiques ho fan d'amagat i no solen portar l'animal al veterinari per por que els descobreixi. Una enquesta del 2011 del Ministeri de Justícia a veterinaris va revelar que un 17% han sospitat alguna vegada que un animal ha estat sotmès sexualment. En la majoria dels casos, l'animal havia patit danys.

Mollerup celebra que el seu país decideixi finalment penalitzar aquesta conducta. Fa quatre anys el Parlament ja va posar el tema sobre la taula, però va acabar descartant-lo, després que el Comitè Ètic per als Animals assenyalés que la legislació actual ja protegeix l'animal si resulta ferit. Segons l'opinió d'aquests experts, prohibir l'acte sexual en ell mateix podria portar a la presó persones que no haurien causat cap mal a l'animal. En aquest sentit, es tractaria d'una llei únicament "moralista", més sobre conductes sexuals acceptables que sobre danys o ofenses reals. Els animalistes consideren que aquesta visió no té en compte el trauma o l'ansietat que pateix l'animal encara que no pateixi danys físics. "Obliden que no pot donar el seu consentiment i que, per tant, s'està violant la seva dignitat", diu Mollerup. L'activista també destaca les conseqüències per a la salut humana. Investigacions mèdiques han demostrat que la incidència del càncer de penis és el doble d'alta en els bestialistes.

El Govern presentarà la seva proposta al novembre i s'espera que el Parlament l'aprovi poc després, atès el consens que, ara sí, hi ha a nivell polític.

La pilota passa a països com Espanya, un dels pocs d'Europa que continua tolerant aquestes pràctiques, ja que la llei només actua en cas de maltractament greu de l'animal. "El nostre país és el que ara corre el risc de convertir-se en un santuari", diu Chesús Yuste, portaveu de l'Associació Parlamentària en defensa dels Animals, que ha presentat una proposta similar a la danesa en el marc de la reforma del codi penal.

28-X-14, G. Moreno, lavanguardia

Dinamarca prepara una ley para penalizar el sexo con animales. En España, aún no es un crimen

"Hay algo trascendental en hacer el amor con un delfín", defiende el escritor zoófilo Malcolm BrennerAhora que también Dinamarca está a punto de aprobar una ley para prohibir el sexo con animales, España se convierte en uno de los pocos Estados europeos en el que esta práctica aún está permitida. En 2015, Copenhague dará el paso definitivo para colmar un vacío legal que había incrementado las visitas de turistas sexuales en búsqueda de animales y amenazaba con convertir el país "en un paraíso para zoófilos", según las palabras del ministro de Agricultura, Dan Jørgensen.

Dinamarca sigue el camino de Noruega, Suecia, Alemania, Holanda, Bélgica, Reino Unido, Francia y Suiza, que en la última década han aprobado leyes para prohibir este tipo de relaciones en cualquier circunstancia, sin tener en cuenta si el animal es víctima de violencia. Sin embargo, arrimarse a caballos, cabras, perros y similares aún está permitido en una docena de estados de EE UU. En Alemania existen asociaciones como ZETA (aunque no esté formalmente reconocida por el Gobierno), que reivindican el derecho a amar (y acostarse con) mascotas, algo que desde su punto de vista está muy lejos de los malos tratos. Los sostenedores de la zoofilia rechazan cualquier tipo de limitación a sus gustos al considerar el asunto como una cuestión ética, un derecho más que la normativa debería tutelar y no prohibir.


Los sostenedores de la zoofilia rechazan cualquier tipo de limitación a sus gustos al considerar el asunto como una cuestión ética

perritos


La mitología griega ofrece numerosos ejemplos de coitos entre hombres y animales, desde toros a cisnes -preguntadle a Zeus...-. Los zoófilos contemporáneos no se han quedado atrás. En los años sesenta, la investigadora Margaret Howe Lovatt participó en un estudio financiado por la NASA para comunicar con los delfines. Fue así que conoció al adolescente mamífero marino Peter. "Le gustaba estar conmigo", explica Lovatt en una entrevista, "se frotaba en mi rodilla, en mi pie y en mi mano". La investigadora asegura que simplemente era parte del estudio y que no se sentía incómoda con estas manifestaciones de interés. "Era algo sexual de su parte, pero no de la mía. Sensual, quizás", admite.


Peter no es ni el primero ni el último delfín en intimar con humanos. Dolly, una inquilina del parque acuático de Florida (EE UU), tuvo un romance de seis meses con Malcolm Brenner a principios de los setenta. En cuanto el último visitador abandonaba el centro, Brenner -que estaba trabajando como fotógrafo para el parque y tenía libre acceso a las instalaciones durante todo el día- se lanzaba a la piscina y Dolly se le acercaba, según recoge el hombre es sus memorias. "Que no pase muy a menudo no significa que sea algo extraño", escribe en Wet Goddes. "Hay algo trascendental en hacer el amor con un delfín", añade. El escritor estadounidense recuerda que al principio rechazaba el cortejo del animal, que se frotaba sobre su cuerpo. "No me interesaba, pero luego pensé que si hubiese sido una mujer no habría buscado tantas excusas e intentos de racionalizar", explica.
Un joven británico de 28 años tendrá que pasar diez años en prisión y no podrá volver a pisar una granja por abusar sexualmente de una cabra
perritos hermosos


La relación entre Dolly y Malcolm no violaba la ley, ya que Florida no penalizó la zoofilia hasta 2011. Katana Kitsao Gona no tuvo la misma suerte. Tendrá que pasar diez años en prisión y no podrá volver a pisar una granja británica en su vida. Este joven de 28 años admitió haber abusado sexualmente de una cabra y tuvo que enfrentarse a ella en un tribunal.

Los periódicos anglosajones están repletos de historias como la de Bernard Marsonek, detenido por tener relaciones con un perro en el jardín de su casa ante la mirada escandalizada de los vecinos; o la de Reid Fontaine y Michael Jones, culpables de grabar sus proezas con una vaca. A Graham Redfearn también le van los perros. Ante los policías que le detuvieron, se exculpó diciendo que él simplemente estaba tumbado en la cama y que la mascota "hizo el resto".El 'furry fetish' (vestirse de peluche) no es la única desviación sexual relacionada con el mundo animal y, generalmente, no está asociada con la zoofiliaamor por los animalesStephen Thresh poseía una colección de más de 700 imágenes de mujeres montándoselo con caballos, perros, serpientes, tigres e incluso elefantes. Paul Lovell solo intentaba relajarse. Así justificó antes los jueces su intento de tener sexo con una vaca y una oveja. El nigeriano Malam Kamisu Baranda admitió su relación física con una cabra, pero aseguró que había "pedido permiso" antes de pasar a la acción.

Ryan Tannenholtz iba incluso más allá. Antes de penetrar a su gato, su sarcasmo sádico le empujaba a disfrazarse de perro. Este chico de Idaho (EE UU) reivindicó frente a los magistrados su parafilia, basada en obtener placer enfundados en trajes peludos. El furry fetish no es la única desviación sexual relacionada con el mundo animal y, generalmente, no está asociada con la zoofilia, ni con la plushofilia, el deseo sexual hacia animales de peluche.

 

http://www.taringa.net/posts/noticias/18364035/Una-atraccion-bestial-debate-sobre-la-zoofilia.html