cinc autonomies espanyoles lideren l’atur a Europa

La recuperació incipient de l'eco­nomia espanyola està tenint un efecte dubtós sobre l'ocupació ja que Espanya copa un any més els cinc primers posats en el rànquing de regions amb més atur de la Unió Europea. Com s'aprecia al gràfic adjunt Andalusia, Canàries, Ceuta, Extremadura i Castella-la Manxa són les comunitats amb més atur del continent. Andalusia amb una taxa del 34,8% té 14 vegades més atur que la regió txeca de Praga i l'alemanya de l'Alta Baviera, que només pateixen un 2,5% d'atur.

Catalunya tampoc no surt ben parada, ja que amb un atur del 20,3% duplica la mitjana europea, que és del 10,1%. De fet, 13 comunitats espanyoles pateixen un atur que és més del doble de la mitjana. Les dues comunitats de règim foral i que controlen els seus impostos, Navarra (15,7%) i País Basc (16,3%), són les que tenen una taxa més baixa, si bé continua sent superior a la mitjana.

A més d' Espanya, Grècia té 12 comunitats amb un atur que duplica la mitjana i Itàlia amb quatre regions. Aquesta és la radiografia de l'atur a la UE que amb prou feines varia de la que hi havia l'any passat. Segons Eurostat...

23-IV-15, E. Magallón, lavanguardia

Tasa de empleo en la Unión Europea por regiones. Fuente.2012