nou rècord afganès en producció d’opi (cal aprofitar-ho)

>la proposta radical de n'Emma Bonino sobre la producció afganesa d'opi<

El cultiu d'opi a l'Afganistan, primer productor mundial, ha augmentat aquest any un 7% i ha arribat a un nou rècord de 224.000 hectàrees, segons un informe de les Nacions Unides presentat ahir a Kabul.

La producció estimada el 2014 és d'unes 6.400 tones, un 17% més en comparació amb les 5.500 de l'any anterior, tot i que el seu valor -de vora 850 milions de dòlars- suposa un descens del 10%, "probablement" a causa del fet que la collita, més gran, n'ha fet baixar el preu, destaca aquesta anàlisi.

L'informe de l'Oficina de Crim i Drogues de les Nacions Unides (UNODC) en col·laboració amb el Ministeri afganès de Lluita contra els Narcòtics adverteix que el 90% de la producció es localitza a l'oest i el sud del país, on hi ha "les províncies més insegures"...

L'Afganistan és el principal productor de cascall del món. El valor de la producció equival al 4% del Producte Interior Brut del país asiàtic. El 2012, el 75% de l'heroïna mundial procedia d'aquest país, on, segons dades de l'ONU, els ingressos que genera l'opi financen el 15% de les activitats dels talibans.

13-XI-14, efe, lavanguardia