bústia X

http://xnet-x.net/ca/buzonx

BuzonX X.net

Part de la nostra lluita inclou el dret ciutadà a saber. X.net posa a disposició de qui tingui informació rellevant, una bústia per poderla enviar, de forma segura i anònima per que així sigui estudiada per periodistes, advocats, auditors i persones competents.

Tota la informació necessària està aquí i moltes vegades, a més, no només es legal, sino pública, nomes fa falta la via correcta per que pugui arribar als especialistes que saben com fer-la servir per actuar, tant mediàtica com jurídicament.
Aquesta via es la BústiaX [BuzónX].

Si tens informació clau sobre casos de corrupción que creus que pot ser útil per denunciar jurídica i/o mediáticament, posem a la teva disposició l’equip de periodistes i juristes de X.net, en colaboració amb l’experiència de 15MpaRato i la Comissió Anticorrupció del Partit X, i els mecanismes per fer que surti a la llum i es pugui fer servir jurídicament.

Tots som conscients de que casos de corrupció n’hi ha a tot arreu, però per desgràcia no es pot investigar totes les informacions que es presenten. Com ja saps, els especialistes i periodistes que gestionen la BústiaX son ciutadans como tu i amb recursos limitatos que han de dirigir cap a casos amb proves concretes. Per tant has de tenir en compte que:

– Es necessita que recopilis i posis a disposició aquelles proves que poden fonamentar el cas, ja que no es poden tirar endavant casos que tinguin una mínima base legal efectiva (hi ha molta corrupció que no es pot demostrar davant d’un jutge, desgraciadament, i ningú pot fer-ho per tu que está més proper al cas que reportes).
 
– Tan la informació com les proves aportades han de evidenciar una clara connivència política que fonamenti la denúncia (legal o mediàtica). Per desgràcia, idonats els escasos recursos de que disposem, el “simple” concepte de robatori, sense la clara existència de complicidad amb els poder políticos, no es suficiente per que poguem ajudarte.

 
– Si comencem a colaborar has de mantenir una total implicació en el cas, ja que continuarás sen una part imprescindible del procès i per tant, la teva feina continuada de recopilació de proves i seguiment no pot finalitzar dins que no s’hagi tancat.

El mail de contacte és: equipoprensa@openmailbox.org

Per a la teva seguretat, per no sofrir represàlies, recomanem extremar les precaucions a l’hora de comunicar informacions. Quan escriguis, et recomanem fer-ho des d’un correu creat a OpenMailBox i obert des d’un navegador amb Tor (com fer servir TOR amb Linux, Windows i MacOs).
Una vegada prenem contacte i analitzat l’interès públic del cas, el nostre equip especialitzat t’indicarà com es pot seguir amb el cas.
Tots sentim ràbia i indignació, però us demanem, siusplau, no enviar correus en aquest sentit sino només trebal fundamentat de recopilació de probes que permetin iniciar accions. Som ciutadans com tu i anem desbordats.