Bárcenas ens defrauda 11’5 milions i, a sobre, li ’retornem’ 72.270 euros del Nostre Diner

... L'exhaustiu informe de l'Agència Tributària, de 256 folis, assenyala un parell d'agreujants, a més del nou còmput dels fraus fiscals desorbitats de Bárcenas i la seva dona: un, que en set dels anys, en què van eludir quotes per 8,5 milions d'euros en l'IRPF i 3,1 milions en l'impost de patrimoni, la parella va fer declaracions que van sortir a tornar fins a ingressar un total de 72.270 euros; i dos, que a les defraudacions en líquid detectades s'afegeixen les dels presumptes suborns en espècie amb els quals la xarxa liderada per Francisco Correa va complimentar els Bárcenas a còpia de viatges de luxe per tot el món, des dels Estats Units fins a l'Índia passant per Istanbul, París, Roma i, sens dubte, Ginebra.

  ...El dossier d'Hisenda exclou els anys 2008, 2010 i 2011 perquè, segons els documents rebuts de Suïssa, les quotes que l'extresorer presumptament va defraudar en aquests exercicis no assoleixen el llindar penal dels 120.000 euros.

L'Agència al·ludeix als viatges que la xarxa Gürtel va regalar a Bárcenas -suposadament com a suborns- perquè, a efectes de l'impost sobre la renda, es tracta de "guanys patrimonials"; en concret, de guanys per un import de 157.700 euros entre els anys 2000 i 2004, que va ser quan el llavors gerent del PP va conèixer a compte de Correa, i amb totes les comoditats, el millor d'Istanbul, Chicago, l'Índia, Anchorage (Alaska), l'Havana, Londres, París, Roma, Zuric i, diverses vegades, Ginebra. Sempre als millors hotels i sovint amb el complement de visites i excursions exclusives...

27-II-14, F. García, lavanguardia