centenars de dones registren el seu cos com a be immoble de propietat personal

Més de 200 dones han registrat el seu cos com a propietat a cinc ciutats espanyoles, com a forma de protesta per l'avantprojecte de llei de l'avortament. Aquesta iniciativa va ser proposada per una artista de Madrid a la xarxa i s'està escampant per tot Espanya.

http://yolandadominguez.blogspot.com.es/2014/02/registro.html

Yolanda Domínguez és una artista visual que resideix a Madrid i que du a terme accions al carrer en les quals recrea una ficció per denunciar problemes socials, les grava i després les puja a la xarxa. La setmana passada va pensar a aplicar l'humor i la crítica a la protesta per la reforma de la llei de l'avortament, que suma rebutjos en diferents àmbits, i se li va ocórrer el següent: inscriure el seu cos com a bé propi al registre de la propietat, a fi que l'Estat no pogués decidir què fer-ne. Així, va comentar a La Vanguardia, també protestava per l'actitud envers la dona: "Ens tracten com a mercaderia. L'avantprojecte és un fet més en la suma, o en la resta, de com s'enfoca la dona, que ha de tenir unes mesures, ser de determinada manera". I va penjar la idea al seu mur de Facebook. Tenia amigues a Barcelona i Bilbao que va creure que la secundarien, però va tenir més repercussió.

Dimecres passat, grups de 40 dones es van presentar als registres de la propietat de Madrid, Barcelona, Bilbao, Pamplona i Pontevedra i van comunicar als atònits funcionaris que volien registrar el seu cos com a propietat individual, que no era de ningú més. La Yolanda va assenyalar que, després del primer moment d'estupor, funcionaris i caps de les oficines no només no s'hi van negar sinó que els van donar un cop de mà. A Barcelona, fins i tot van ser guiades cap al departament que podia ser l'indicat, i que per aquestes definicions de l'administració era el de béns immobles. Allà, tranquil·lament, van emplenar els impresos corresponents i se'ls van segellar. La Yolanda va dir que el responsable de l'oficina a Madrid s'ha posat en contacte amb ella i li ha comentat que aviat la informarà de quina resolució administrativa s'ha pres.

Totes les dones han parlat entre elles mitjançant la xarxa i el correu electrònic i és molt probable que la iniciativa s'estengui a altres ciutats. El cos com a propietat individual protegit dels altres.

8-II-14, S. Tarín, lavanguardia