ampli debat al Parlament Europeu en solidaritat amb les dones espanyoles

el Parlament Europeu va dedicar ahir 70 minuts de la seva sessió plenària a discutir sobre la "no discriminació en els drets de salut sexuals i reproductius", un debat -per moments, molt tens i ideològic- que va acabar centrat en la reforma de la llei de l'avortament engegada pel Govern espanyol. No només els representants de l'oposició espanyola van reclamar la retirada de l'avantprojecte de llei.

A les intervencions en aquest sentit de les socialistes Iratxe García, María Irigoyen i María Muñiz, Raül Romeva (ICV), Willy Meyer (IU), Izaskun Bilbao (PNB) i Iñaki Irazabalbeitia (Aralar) es van sumar enceses crítiques de nombrosos diputats del grup socialista, liberal i d'esquerres, incidint en la regressió que suposa i la prevalença d'arguments religiosos.

"Si creuen que les dones són prou competents com per criar fills, dirigir Alemanya o l'FMI, segurament seran competents també per decidir sobre el seu propi cos", va plantejar la liberal holandesa Sophie in't Veld, que va recordar que "a ningú no se l'obliga a avortar" per recollir aquest dret. "Solidaritat amb les dones espanyoles", deien nombrosos cartells col·locats als escons.

17-I-14, B. Navarro, lavanguardia