immund i nauseabund to de la política d’Espanya, de Carpetovetònia

20110718210015-18-julio-11blog.jpgLa bandera franquista és inconstitucional, tant com la de la Segona República espanyola, que “va portar un milió de morts”. Així es va manifestar ahir el portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, que va considerar que el PSOE hauria d’expulsar els seus afiliats si exhibeixen banderes republicanes, ja que són “tan inconstitucionals” com la bandera franquista. Hernando va assegurar, en declaracions a Cuatro, que ell hauria expulsat els membres de Noves Generacions que es van fotografiar amb símbols franquistes o imitant la salutació nazi, unes actituds que va considerar “lamentables i deplorables”, però va instar els socialistes a tenir la mateixa reacció amb altres símbols que va considerar tan inconstitucionals com els de la dictadura. Per Hernando, la distinció entre la legalitat de la II República i de la dictadura no són més que “disquisicions històriques” i va apuntar que la conseqüència de la República van ser “un milió de morts” en la posterior guerra civil. El portaveu adjunt del PP va qüestionar que la bandera republicana sigui legítima perquè “hi haurà gent que podrà pensar que la legítima era l’altra, que ha estat 40 anys”.

Les paraules d’Hernando van tenir una rèplica immediata del secretari general del grup socialista al Congrés, Eduardo Madina, per qui equiparar la bandera republicana amb l’ensenya de la dictadura franquista no és un símptoma de “maldat”, sinó “simplement ignorància” de la història.

Mentrestant, la direcció de les joventuts del PP de Castella-la Manxa ha posat en mans del comitè de drets i garanties del partit informació sobre dos militants per uns tuits feixistes, igual com van fer les joventuts de València per un cas similar. En un comunicat, Noves Generacions denúncia qualsevol “actitud contrària a la nostra Constitució”.

29-VIII-13, lavanguardia