el Govern, amb el Nostre Diner, segueix ajudant a Bankia (fins quan?, fins a quant?)

el saqueig de Diner Públic per a la banca privada és de quasi 100.000 milions d’euros (i en vol més)

  L’Estat, a través de la SEPI (Societat Espanyola de Participacions Industrials), va tancar ahir la compra del 20,1% de la firma tecnològica Indra, que pertanyia a Bankia, banc controlat majoritàriament també per l’Estat. La SEPI paga 336,99 milions d’euros.

L’empresa estatal ha optat a comprar aquest paquet de control a la companyia tecnològica per facilitar que Bankia compleixi amb el pla de reestructuració imposat per Brussel·les i que preveu la desinversió de participacions industrials. Fonts de Bankia van assegurar que la quantitat pagada per la SEPI és a preus de mercat, de manera que no s’incompleix la legislació. De fet, el banc va comunicar que amb la venda obtindrà 43 milions de plusvàlues (beneficis extraordinaris).

Des de la SEPI es va argumentar també l’adquisició d’Indra en el fet que és una companyia que té interessos en activitats relacionades amb Defensa.

A la nota de premsa, la SEPI va justificar l’operació per “preservar l’estabilitat accionarial en una companyia que constitueix un dels pilars de la nostra base tecnològica i la nostra presència internacional”. Recentment, Bankia va vendre un paquet a IAG (entitat que va absorbir Iberia) al mercat.

Fonts de la SEPI van dir ahir que és la primera compra que efectua l’empresa pública des que el 2007 va adquirir un 5% d’Enagás.

3-VIII-13, E. Magallón, lavanguardia