*Anarquisme i alliberament nacional* vv.aa.

http://independenciayautogestioncanarias.wordpress.com/2012/04/25/168/ PP.CC.

https://independenciayautogestioncanarias.wordpress.com/2012/07/24/anarcoindependentismo-breton/ BRZ

http://www.sentmenat.com/noticia/520/el-collectiu-dissident-presenta-el-llibre-anarquisme-i-alliberament-nacional

13-IX-2008


El col·lectiu sentmenatenc Dissident, amb la col·laboració del Col·lectiu Negres Tempestes i de la Societat Coral Obrera la Glòria Sentmenatenca, presentarà aquesta tarda el llibre Anarquisme i alliberament nacional, una visió de l'independentisme des de la perspectiva llibertària. La presentació es farà al Salonet de la Societat Coral a les 6 de la tarda.


Portada del llibre 'Anarquisme i alliberament nacional' Portada del llibre 'Anarquisme i alliberament nacional'
© Editorial Virus

Es tracta de la presentació de la reedició del llibre del col·lectiu Ikària Anarquisme i alliberament nacional, editat l'any 1987 per l'editorial El Llamp i reeditat vint anys després per l'Editorial Virus i el Col·lectiu Negres Tempestes.

Anarquisme i alliberament nacional és un dels pocs llibres que de manera extensa explica, des del moviment anarquista dels Països Catalans, l'alliberament nacional des d'una perspectiva llibertària.

El col·lectiu Negres Tempestes entén la reedició d'aquest llibre «com un altra eina per estendre el debat i per trencar amb tots els tòpics i els dogmes que arrossega l'anarquisme pel que fa a l'opressió que els estats exerceixen per tal d'homogeneïtzar els seus territoris», a la vegada que advoca per un «anarquisme catalanista».

A la reedició s'hi ha afegit material actual (manifests dels últims blocs negres, articles...) i un epíleg de Jordi Martí i Font en el que explica els precedents i la concepció de l'edició original. El llibre també fa un repàs a la història d'alguns col·lectius com Ikària, Recerca Autònoma i els mateixos Negres tempestes.


El col·lectiu Dissident

El col·lectiu Dissident és un col·lectiu assambleari i autogestionat que es defineix com a antifeixista, anticapitalista, antisexista, antirracista i ecologista, que acull gent de diverses ideologies, des de llibertaris i anarquistes fins a comunistes.

La idea de crear el col·lectiu Dissident va sorgir de la necessitat «de fer un moviment alternatiu a Sentmenat no solament juvenil i lúdic, sinó per informar, concienciar i donar suport als moviment socials de tot arreu».

Així, el col·lectiu ha organitza diverses activitats al llarg de l'any, com xerrades, passis de documentals, un butlletí informatiu i un bloc alternatiu.

També col·labora en activitats més enllà del nostre municipi; actualment Dissident dóna suport a la Plataforma aturem el polígon industrial de Can Bages de Castellar del Vallés.