sondejos de vot ciutadà

http://www.corriere.it/appsSondaggi/votazioneDispatch.do?method=risultati&idSondaggio=11971

http://www.ilfattoquotidiano.it/2013/04/05/quirinale-2013-chi-volete-al-colle-dopo-napolitano-vota-sondaggio-del-fatto-quotidiano/552698/

http://www.ilsole24ore.com/art/notizie/2013-04-04/outsider-vecchie-glorie-nomi-111728.shtml?sondaggi

08/03/2013, http://www.radicali.it/comunicati/20130308/quirinale-bonino-batte-tutti 

BE0fP8KCAAAAwER.png
El 15 d'abril hi haurà la primera convocatòria per a escollir el President de la República italiana i els partits estan ja en fibril·lazió per a escollir el substitut de Giorgio Napolitano. Però què en pensen els italians? Segons un sondeig realitzat per l'Istituto Swg en exclussiva per a Agorà, a Rai Tre el 14 percent voldria n'Emma Bonino al Quirinale (seu de la Presidència de la República italiana). Amb el 9 percent cadun, empaten Romano Prodi, Mario Monti i Silvio Berlusconi, mentre la sorpresa és el 8 percent del entrevistats que donarien el càrrec a Dario Fo, amb el suport del Movimento 5 Stelle d'en Beppe Grillo. El 7 percent voldria un segon mandat de Giorgio Napolitano. I el 38 percent dels entrevistats no escollirien cap dels noms indicats en el sondeig.

Entretant, Emma Bonino, contactada per Affaritaliani.it, diu estar “contenta” del resultat del sondeig i explica: “La cosa no depén de mi, cal veure si en pensaran els demés”. I si hi pensessin? “Què vol que hi digui? No, gràcies, m'en vaig a plantar tulipans?”. Traduït: la històrica lider dels radicals està preparada i disposada per a succeïr a Giorgio Napolitano. La paraula passa al Parlament.

*da Affari italiani - di Daniele Riosa

  

 

 

 

 

 

Els resultats del sondeig

risultati sondaggio emma