no són "èlits extractives" sinó saquejadores

El consell de Bankia va guanyar en conjunt 3,09 milions d’euros l’any passat, exercici en el qual l’entitat va ser intervinguda per l’Estat i nacionalitzada. Aquesta quantitat és la suma del que van percebre els 10 membres actuals durant els mesos que han estat al capdavant de l’entitat. I també s’hi ha d’afegir el rebut d’uns altres 21 càrrecs que van estar a l’entitat en diferents moments del 2012, segons la CNMV.

Els expresidents de Caja Madrid i Bankia Miguel Blesa i Rodrigo Rato, juntament amb el seu comitè de direcció, van cobrar 71 milions d’euros durant quatre anys, segons consta en la denúncia presentada pel partit UPyD davant la Fiscalia Anticorrupció. La informació prové del requeriment que va fer el jutjat central d’instrucció número 4, que porta el procediment sobre Bankia, va explicar ahir l’advocat d’UPyD, Andrés Herzog. Segons UPyD, Miguel Blesa va percebre 12,4 milions d’euros, mentre que Rodrigo Rato va cobrar 2,7 milions només en l’exercici 2010.

El 20% dels nous aturats de més de 55 anys es veuran afectats per la retallada del subsidi d’atur. Per percebre el subsidi (un cop esgotats els dos anys de cobrament), es comptaran les rendes del beneficiari i se sumaran les de tots els membres de la unitat familiar. Només es podrà cobrar la prestació si la quantitat és inferior al 75% del salari mínim.

21/22-III-13, lavanguardia