el Ministre (espanyol... o vaticà?) de l’Interior es preocupa per la supervivència de l’espècie

El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, creu que cal impulsar la presència de la religió en l’espai públic davant la “increença” de la societat i encoratja a defensar les creences religioses amb arguments racionals, que serveixin també per al que no és creient. En aquest sentit, aconsella: “si ens oposem al matrimoni entre persones del mateix sexe, no podem fer servir arguments confessionals. Hi ha arguments racionals que diuen que aquest matrimoni no ha de tenir la mateixa protecció per part dels poders públics que el matrimoni natural. La pervivència de l’espècie, per exemple, no estaria garantida”.

Així ho va indicar el titular d’Interior en un col·loqui sobre religió i espai públic celebrat dimecres passat a l’ambaixada d’Espanya davant la Santa Seu a Roma, en el qual va denunciar que “les lleis educatives vigents no respecten els acords Església-Estat en el que fa referència a l’assignatura de religió”, per això, entre altres qüestions, el Govern espanyol està elaborant una reforma. “La religió, segons aquests acords, no pot ser considerada una maria, i ha de tenir el mateix rang que altres assignatures fonamentals”, va declarar el ministre.

Segons el seu parer, a Espanya avui dia no es pot dir que hi hagi persecució religiosa sinó “indiferentisme, increença”. “Una altra cosa és l’abdicació de les mateixes creences. Conec el Parlament, i puc dir que quan s’han aprovat determinades lleis ha existit abdicació de les mateixes creences, o increença, però no persecució. Si el 75% de la població espanyola que es declara catòlica actués en coherència, determinades lleis no s’haurien acceptat mai”, va indicar.

El ministre emmarca la qüestió de la llibertat religiosa i de la presència pública de la religió com “un dret reconegut per la Declaració Universal dels Drets Humans de l’ONU”. “Al segle XXI, amb la coartada del políticament correcte i la defensa de la llibertat d’expressió, no es respecta en gaires àmbits polítics i judicials la llibertat religiosa”.

... El secretari de Justícia, Drets i Llibertats del PP, Iñaki Oyarzábal, va titllar ahir de “desafortunades” les paraules de Fernández Díaz contra el matrimoni gai i va assegurar que “en res no vinculen el PP”. La Federació Estatal de Lesbianes, Gais i Transsexuals (Felgtb) creu que el ministre ha d’abandonar la seva “militància religiosa o dimitir” perquè “intentar imposar el fanatisme religiós no és propi d’un governant democràtic”.

4-III-13, agcs, lavanguardia