Lhakar (dimecres blancs)

En castellano aquí

 

Fa uns anys, al Tibet, va néixer un moviment de resistència popular contra la creixent colonització cultural  xinesa.

Els dimecres, la població tibetana va començar a boicotejar els productes Made in Xina i a realitzar accions d'afirmació tibetana. D'aquesta manera, els tibetans no compren a les botigues xineses ni van als seus restaurants, vesteixen la roba tradicional (chuba), parlen en tibetà, escolten la seva música i llegeixen en la seva llengua, no mengen carn en tot el dia i cuinen els plats típics de la seva cuina...  Aquest activisme senzill i de baix risc, de mica en mica, es va anar estenent per tot el territori del Tibet i, avui, ha traspassat les seves fronteres. Se'l coneix amb el nom de LHAKAR, paraula tibetana que es tradueix literalment per "Dimecres Blanc". El dimecres és el dia auspiciós, favorable, del Dalai Lama i el blanc és el seu color.

Per promoure el moviment LHAKAR a Catalunya, la Fundació Casa del Tibet, de Barcelona, anima a tots els amics i simpatitzants del poble tibetà a dur a terme, els dimecres,  accions de solidaritat amb el poble tibetà.

Què podem fer?

  • No anar a dinar als restaurants de menjar xinès ni restaurants regentats per xinesos.
  • No comprar productes Made in Xina.
  • Trucar o escriure al Consulat de la Xina a Barcelona o a l'Ambaixada de la Xina a Madrid  demanant que es respectin els Drets Humans al Tibet.
  • No menjar carn i seguir una dieta vegetariana per aconseguir més mèrits.

AVUI: entre les 19h i les 20h, farem una acció de sensibilització a Plaça Catalunya.    

27-II-2013