CEOE cañí: el President, a la presó; el Vicepresident, un paràsit de la corrupta Casta política

Fernández compta amb les contractes de múltiples entitats públiques de la capital, i entre les quals hi ha col·legis, hospitals, el Congrés o l’Assemblea...

La Fiscalia de Madrid i el Congrés dels Diputats van anunciar ahir moviments per investigar Arturo Fernández, vicepresident de la patronal CEOE, que és a sota la lupa. L’assumpte s’entreveu espinós, vist l’escenari en el qual s’està tractant. Fa setmanes que s’han encès les alarmes en la investigació de pagaments en negre. Les instruccions de l’Executiu de Mariano Rajoy són clares: els diners en B han d’aflorar. Es presumeix que qui incompleixi la instrucció ho pagarà car.

L’assumpte va sortir a escena abans-d’ahir, tan aviat com un col·lectiu d’empleats del Grup Arturo Cantoblanco –companyia que Fernández presideix– havia anat a la cadena Ser per denunciar que l’empresa els havia pagat part dels seus sous en B, en negre.

En aquest escenari, la situació de Fernández, que ahir desmentia qualsevol acusació –“estic sorprès i molt preocupat”, va dir–, sembla compromesa. La Fiscalia de Madrid va anunciar que contactarà amb els empleats per demanar-los tots els papers. I el Congrés també s’afegirà a les indagacions: no en va, el Grup Arturo Cantoblanco gestiona les cafeteries de la seva seu.

Jesús Posada, president de la Cambra Baixa, va dir que els estudis jurídics de l’òrgan “estan estudiant la situació”. De fet, la Mesa del Congrés ja debatia l’assumpte ahir mateix, tan aviat com el cas havia aparegut en públic. Posada va recordar que la contracta de les cafeteries, que es remunta a molt de temps enrere, ha funcionat bé. “Però tot ha d’estar en condicions adequades”, va afegir.

Les denúncies dels empleats del Grup Arturo Cantoblanco es refereixen a una part dels cobraments. Van dir que solen rebre en B les hores extra i els complements per càrrecs de responsabilitat...

Dades del Registre Mercantil van revelar ahir que Arturo Fernández acumula 16 reclamacions administratives de la Seguretat Social per un total de 544.215 euros. Es refereixen a sis companyies en les quals Fernández apareix com a administrador únic, i per tant com a únic responsable.

D’entre aquestes empreses, Grupo Cantoblanco ha rebut la sanció de 418.566,82 euros, esmentada en paràgrafs anteriors, per l’impagament de quotes de treballadors a la Seguretat Social. Arturo Grupo Cantoblanco, una altra firma, s’enfronta a un embargament per un impagament de 44.031,88 euros. Són les quantitats més substancioses. Fernández compta amb les contractes de múltiples entitats públiques de la capital, i entre les quals hi ha col·legis, hospitals, el Congrés o l’Assemblea.

13-II-13, S. Heredia, lavanguardia