constitució, esbiaxada, del Comité de Bioética

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Ana Mato, va demanar ahir als nous membres del Comitè de Bioètica que reflexionin sobre la “dimensió ètica” dels avenços científics i tecnològics. Mato va presidir ahir la constitució del Comitè de Bioètica, que ha elegit com a nova presidenta María Teresa López, directora de la càtedra de Polítiques de Família de la Universidad Complutense de Madrid.

El Comitè de Bioètica –òrgan que assessora sobre assumptes amb implicacions bioètiques, ètiques i socials de la Biomedicina i Ciències de la Salut– està format per dotze membres: deu homes i dues dones, cosa que ha provocat les crítiques d’organitzacions de dones. A més, la secretària d’Igualtat del PSOE, Purificación Causapié, ha denunciat el “caire ultraconservador” dels nous membres, que, segons el seu parer, han estat escollits perquè donin suport a la reforma de la llei de l’avortament. Dels dotze membres d’aquest comitè, diu el PSOE, almenys set s’han declarat antiavortistes i dos van impulsar el manifest contra la llei de l’avortament socialista.

Entre els nous membres destaca Nicolás Jouve, catedràtic de Genètica i president de l’Associació d’Investigadors i Professionals per la Vida Humana; Federico Montalvo, professor de Dret Constitucional de la Universidad Pontificia Comillas, i Natalia López, catedràtica de Bioquímica d0e la Universidad de Navarra.

30-I-13, red/agcs, lavanguardia