Catalunya, territori mafiós

> Espanya, territori mafiós <

Els diners que els Petrov van invertir a Lloret de Mar han seguit un camí molt llarg, segons els investigadors. Van partir de Rússia per acabar a Catalunya després de passar per les illes Seychelles, Xipre, Andorra, República Eslovaca o les illes Verges, per exemple. Per això es van utilitzar empreses tapadora i intermediàries, darrere de les quals hi ha Semion Moguilévitx, nascut a Kíev, la capital d’Ucraïna, el 30 de juny del 1946, al si d’una família jueva.

Aquest ucraïnès està considerat per l’FBI un dels delinqüents més perillosos del món, i és per això que figura a la pàgina dels deu homes més buscats per l’agència federal dels Estats Units.

Els experts en crim organitzat el consideren l’actual líder de l’organització criminal russa Solomónskaia, part dels fons de la qual són els que podrien estar blanquejant els Petrov a Espanya. De la importància d’aquesta trama dóna constància que van arribar a tenir fàbriques d’armament en països de l’Est. Conegut com el senyor dels mil

milions o també Seva, té quatre passaports: rus, israelià, hongarès i ucraïnès, i a la pàgina de l’FBI es descriu com va organitzar des del Canadà un enorme frau, que va fer perdre 150 milions de dòlars a estalviadors dels Estats Units. Els federals ofereixen per ell 100.000 dòlars de recompensa.

El 2008 va ser detingut i jutjat a Moscou, però va acabar quedant en llibertat i viu a Rússia sense problemes. També va quedar lliure Serguei Mikhàilov, el líder d’una altra banda criminal, Solntsevskaia, considerat un lladre de llei, la màxima categoria dins de la criminalitat russa. Qui el va fer seure al banc dels acusats a Suïssa va ser la fiscal Carla del Ponte, que després es va fer famosa per perseguir criminals de guerra, però tampoc no va poder fer gaire perquè els seus principals testimonis de càrrec van ser assassinats abans del judici. Doncs bé, segons els responsables de l’operació Clotilde, la trama descoberta a Lloret de Mar estava blanquejant els diners de les dues organitzacions a Espanya. Mikhàilov va estar relacionat amb les estructures de l’antic KGB.

27-I-13, S. Tarín, lavanguardia