Juan José Güemes, espós d’Andrea Fabra, exemples de la Casta política espanyola

Fins i tot la Defensora del Poble, Soledad Becerril, passant per l’equip de Govern d’Ignacio González, amb ell al capdavant, havien defensat la legalitat de l’actuació del que va ser conseller de Sanitat amb Esperanza Aguirre, Juan José Güemes. Tots van proclamar a l’una que Güemes no havia incorregut en cap incompatibilitat per fitxar per una empresa, Unilabs, que havia aconseguit els serveis que ell mateix havia privatitzat quan dirigia la conselleria. Però, ahir, Güemes va anunciar que deixava el seu càrrec com a conseller a Unilabs, empresa que gestionarà les anàlisis clíniques de sis hospitals. Precisament aquests són els hospitals la gestió dels quals serà privatitzada, seguint els plans de retallades de la Comunitat de Madrid per a aquest any 2013 i que han provocat les protestes de professionals sanitaris i usuaris.

Güemes ha pres aquesta decisió dies després que se suscités una polèmica arran de conèixer-se la seva vinculació al consell d’administració d’Unilabs, firma que va adquirir l’empresa a la qual la Comunitat de Madrid va adjudicar les anàlisis clíniques de sis hospitals l’any 2009, quan ell ocupava el càrrec de conseller de Sanitat.

L’exconseller madrileny va justificar la decisió perquè no vol que ningú li pugui atribuir “interessos espuris”. “Penso que he obrat no només respectant estrictament la legalitat vigent, sinó també des del punt de vista ètic i, com diuen alguns, estètic”, va subratllar.

Güemes, marit de la diputada del PP Andrea Fabra, qui va haver de demanar disculpes per cridar “que es fotin” quan Rajoy va anunciar retallades en la prestació de l’atur...

16-I-13, C. López, lavanguardia