per a què -o per a qui- els Jocs Olímpics 2020 a Madrid?

Nerviosa i més centrada en el que no podia dir que en les vagues explicacions que justifiquen un nou equip municipal només un any després d’arribar al càrrec. L’alcaldessa de Madrid, Ana Botella, va comparèixer ahir d’aquesta manera després de la primera reunió del nou consell de govern per provar d’esquivar amb els menys danys possibles la dimissió de qui aquest primer any de gestió havia estat el seu vicealcalde, Miguel Ángel Villanueva...

A l’alcaldessa l’esclat públic de la dimissió, dimecres, la va enxampar al comitè executiu del PP de Madrid, que encara presideix Esperanza Aguirre. L’expresidenta de la Comunitat de Madrid, que ha optat per conservar el lloc al capdavant del partit, és qui es perfila com a millor cap de llista per a les eleccions del 2015. Aguirre sempre va voler ser alcaldessa i, malgrat que va abandonar de sobte la primera línia, molts la veuen amb ganes de tornar a la política activa.

Tot i que la cita electoral és encara llunyana, al PP n’hi ha molts que creuen que Ana Botella no aguantarà la pressió dels propers mesos i encara menys estarà en condicions d’anar a les urnes amb garanties de guanyar els comicis del 2015...

L’alcaldessa de Madrid encara guarda una gran carta per jugar: els Jocs Olímpics. Madrid només competeix amb Istanbul i Tòquio per l’organització dels Jocs de l’any 2020. La decisió se sabrà a començaments de setembre i aquesta pot ser la gran jugada guanyadora per a Ana Botella. Perquè si Madrid resulta elegida en la seva tercera cursa olímpica, la capital rebrà importants inversions públiques, però, sobretot, es convertirà en pol d’atracció per a les inversions privades. Obtenir el que no va aconseguir Alberto Ruiz-Gallardón en dues ocasions catapultaria la imatge d’Ana Botella i podria convertirla en principal figura política del Partit Popular a Madrid... si és que Esperança Aguirre opta finalment per retirar-se de la política activa.

Per això, l’alcaldessa va decidir ahir reforçar, amb la creació d’una regidoria d’Esports, l’Oficina Olímpica que ja dedica força recursos a aconseguir la cita esportiva més desitjada del planeta.

11-I-13, L. Izquierdo, lavanguardia