insòlita, vergonyosa i infamant malaptesa del Ministerio de Justicia

L’associació Jutges per a la Democràcia va expressar ahir la seva satisfacció al ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, per “reconèixer” el dret de vaga de jutges i magistrats, com indica, al seu entendre, el descompte aplicat per Justícia en les nòmines d’aquells membres de la judicatura que van secundar la vaga general del 14 de novembre passat.

En un comunicat, l’associació, d’orientació progressista, va assenyalar que el descompte en la retribució suposa un “reconeixement efectiu” del dret de vaga de jutges i magistrats, que no troba cap precedent en la història del Poder Judicial a l’Estat espanyol.

Segons Jutges per a la Democràcia, “ni tan sols el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) no havia reconegut de forma expressa aquest dret”, en rebutjar l’establiment de serveis mínims en la vaga general del 14 de novembre passat. L’òrgan de govern dels jutges es va limitar, afegeix el text, a remetre la llista de vaguistes al ministeri i va al·legar que el dret de vaga no està desenvolupat de manera legal.

Jutges per a la Democràcia va assegurar que fonts de Justícia van confirmar aquest descompte en les nòmines, encara que van precisar que es “tractava d’un error informàtic” i que la quantitat es reintegraria al gener, la qual cosa segons el parer de l’associació resulta “poc versemblant”, ja que el descompte només es va aplicar als jutges que van participar en l’aturada.

L’associació judicial va mostrar públicament la seva “satisfacció per aquest gest del ministre”, que suposa un “reconeixement efectiu” del dret de vaga de jutges i magistrats, sense cap precedent, al seu parer, en la història del poder judicial a Espanya.

23-XII-12, agcs, lavanguardia