Madrid: qui ha filtrat dades personals a fanàtics ultrarreligiosos?

- Alerta ultracatólica: "La ONU busca imponer el estilo gay en todo el mundo"

Noms reals de transexuales i tota la informació relativa a les seves intervencions en a l´hospital públic madrileny de la Pau (penectomía, augment de mames, vaginoplastia, etc.) han estat difoses per un blog allotjat en la web ultracatólica ´Religió en Llibertat´. La web ha retirat l´article en el qual s´airejaven les dades personals després que els afectats anunciessin mesures legals i que el Govern regional anunciés una invetigación per esbrinar l´origen de la filtració.

El nom de 22 persones transexuales operades a l´hospital madrileny de la Pau, l´encarregat d´oferir aquests tractaments dins de la unitat d´identitat de gènere de Madrid, ha estat difós per un blogger de Religió en Llibertat, un digital ultracatólico que com ha informat ELPLURAL difon teories com que l´ONU pretén “imposar l´estil gai a tot el món”.

Noms reals i tipus d´intervenció
La denúncia sobre la difusió de dades personals l´ha realitzat la diputada autonòmica del PSOE Carla Antonelli, segons recull El País, després que Manuel Morillo -director de la revista integrista Arbil- difongués des del seu blog en RL 22 noms de transexuales intervinguts en La Pau juntament amb el tipus d´intervenció (penectomía, augment de mames, vaginoplastia, etcètera) i el procés (d´home a dona, per exemple) que se li havia practicat.

Denúncia de presumptes privilegis
Encara que Morillo deia en el seu blog que la seva llista era de casos reals però els noms podien “ser uns altres” per “evitar la repressió judicial del sistema”, els afectats alerten que “és absolutament fals” que es canviessin els noms. Antonelli ha exigit “la depuració de responsabilitats del centre hospitalari o persones des d´on es van filtrar, els col·laboradors necessaris en aquesta vulneració de la Llei de Protecció de Dades i en aquesta incitació a l´odi”. L´article de Morillo denunciava que les intervencions s´havien realitzat amb diners públics i que els intervinguts havien estat tractats amb privilegis respecte a altres pacients.

El Govern regional anuncia investigació
Després de la denúncia de la diputada socialista, des de l´hospital de la Pau van anunciar que la Direcció general de Recursos Humans de la Comunitat de Madrid ha obert una investigació per determinar si s´ha violat la confidencialitat de les dades dels pacients. Mentre, l´Agència de Protecció de Dades sospesa la seva actuació, encara que recordava que en altres precedents de difusió de dades en Internet van declarar “les infraccions corresponents als responsables de la difusió sense consentiment de dades de persones físiques identificades o identificables, i en els quals la seva difusió no es trobava emparada en excepcions com, per exemple, la llibertat d´expressió”.

Article retirat
A més de l´anunci per part de la Comunitat de Madrid que investigarien l´origen de la filtració, els afectats van anunciar accions judicials tant contra el mitjà com contra la sanitat pública. Després que saltés l´escàndol, la web Religió en llibertat ha retirat l´entrada del blog en la qual s´airejaven els noms, i el primer de la llista d´articles de Morillo és un en el qual publicita la seva revista.

20-I-12, elplural