Gran Recapte 2012

  El proper 30 de novembre i 1 de desembre
a supermercats i mercats
d'arreu de Catalunya

Davant l’actual conjuntura econòmica i social, quan gairebé un milió i mig de persones a Catalunya pateixen mancances alimentàries, la Fundació Banc dels Aliments i l’Obra Social ”la Caixa” han aconseguit que la crida al voluntariat per la campanya del Gran Recapte d’Aliments hagi estat tot un èxit, aconseguint batre rècords en participació que suma ja més de 8.000 voluntaris, tot i que encara se'n necessiten 2.000 més, per poder arribar als 10.000.

En la campanya de recollida d’enguany s’habilitaran més de 800 punts de recollida a supermercats i mercats d’arreu de Catalunya a més de 200 poblacions on comptaran amb l’ajuda de 10.000 voluntaris que aportaran part del seu temps a la recollida. També es podrà aportar aliments online a partir del dia 26 de novembre, a través del lloc web www.bancdelsaliments.org i www.lacaixa.es

El Gran Recapte d'Aliments és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades d'aquí rebin ajuda alimentària. La campanya del Gran Recapte es du a terme simultàniament pels quatre Bancs d'Aliments de Catalunya.

El seu objectiu és informar i sensibilitzar a tota la ciutadania de Catalunya sobre la realitat de la pobresa al nostre país i afavorir una col·laboració continuada amb els Bancs d'Aliments durant tot l’any.

El Gran Recapte es du a terme gràcies a la col·laboració d'un gran nombre de voluntaris puntuals arreu de Catalunya.

Quan té lloc el proper Gran Recapte d'Aliments a Catalunya?
Enguany el Gran Recapte es realitzarà el dies 30 de novembre i 1 de desembre a diferents supermercats i mercats de tot Catalunya i de forma virtual a través del lloc web del Banc dels Aliments.

Quins són els aliments més adients per la donació?
Necessitem llegums secs, oli, llet i llaunes de conserva de peix. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.

­On puc fer una donació d'aliments?

Per l'edició d'enguany encara no es poden fer donacions als punts de recollida, però podeu continuar fent les vostres donacions online aquí: http://www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments/ .

­Existeixen altres formes de col·laborar?
Si creus que la teva família, escola, associació, agrupament escolta, empresa o entitat pot estar interessada en col·laborar a la Campanya aportant un grup de voluntariat per classificar els aliments recollits escriu-nos a: granrecapte@bancdelsaliments.org. Classifiquem els dies posteriors al Gran Recapte de dilluns a dijous de 9 a 12 h i de 12 a 16 h.

Com puc obtenir més informació?
Per a més informació referent a la Campanya tan sols cal que us poseu en contacte amb el Banc dels Aliments corresponent a la vostra província o enviant un email a: granrecapte@bancdelsaliments.org

Banc dels Aliments de Barcelona. Tel. 933 464 404
Banc dels Aliments de les Comarques de Tarragona. Tel. 977 757 444
Banc dels Aliments de Lleida. Tel. 973 257 612
Banc dels Aliments de Girona. Tel. 972 223 463

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya 2011
El Gran Recapte 2011 va superar amb escreix els objectius fixats. Ens haviem fixat aconseguir recaptar 800 tones d'aliments bàsics (llegums secs, llet, oli i llaunes de conserva de peix) per tal de fer-los arribar a les persones més necessitades de casa nostra i gràcies a la gran solidariat del poble de Catalunya vam superar el miler de tones!
Varem comptar amb la magnífica participació de 7.500 voluntaris, una xifra sense precedents en una acció d'aquest mena, que va fer possible que aquesta campanya arribés a la major part de racons del nostre territori: més de 180 poblacions que han significat 600 punts de recollida a mercats i supermercats. Per a fer possible aquesta recollida van utilitzar-se més de 1.300 banyeres (contenidors de cartró) i 38.000 caixes per la posterior classificació.
Per a la recollida s'ha comptat amb la col·labració de l'empresa de Transport Integra2, i la classificació i emmagatzematge ha anat a càrrec d'una cadena de voluntaris que va classificar i allotjar els diversos productes recaptats.