el patriotisme turístic -autarquia vacacional- del Ministre José Manuel Soria

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, ha recomanat als espanyols que practiquin turisme "sempre" a Espanya davant la caiguda de la demanda nacional fruit de la debilitat de l'economia espanyola i la seva repercussió sobre el nivell de renda disponible dels ciutadans.

"Quan ens visiten 57 milions de turistes cada any, no poden estar equivocats. Potser els equivocats som nosaltres, que en comptes de moltes vegades quedar-nos a fer turisme dins d'Espanya ens anem a llocs recòndits del món", ha destacat Soria.

Per al ministre, molts espanyols surten del país a la recerca de 'sol i platja' i es troben amb "mosquits, temperatures que sobrepassen els 35 i 40 graus i una temperatura del mar que no és la que es pot trobar a Espanya".

Així mateix, ha destacat que hi ha pocs llocs al món que comptin amb la "heterogeneïtat de llocs i paisatges" que disposa el territori nacional, subratllant les virtuts gastronòmiques del país, l'oferta de turisme rural i fins i tot la de turisme de salut gràcies a la xarxa de 'spas'.

"Moltes vegades ens fixem solament en el turisme de 'sol i platja', però les comunitats autònomes que no tenen mar disposen d'una oferta turística meravellosa, amb uns preus i una gastronomia extraordinària", ha recalcat.

15-VIII-12, ep, herald