olímpicament -1: les parelles heterosexuals, discriminades a Londres 2012

El tirador australià Russell Mark va arribar colèric dilluns passat a la Gran Bretanya, a causa de la prohibició del Comitè Olímpic Australià (COA) que pugui compartir habitació amb la seva esposa a la vila olímpica mentre competeixin. La seva dona, Lauryn, també forma part de l’equip australià de tir.

Segons Russell Mark, que participa per sisena vegada en uns Jocs Olímpics, aquesta prohibició ha estat presa per les autoritats esportives australianes després que Lauryn aparegués en biquini en l’últim número de la revista per a homes Zoo. L’esportista ha destinat els diners a un hospital de Melbourne.

Segons el tirador, de 48 anys, “l’aspecte estúpid d’aquesta situació, que l’hi he dit a la cara (al COA), és que hi ha quantitat de parelles gais a l’equip olímpic que compartiran habitació; en canvi, nosaltres som discriminats per ser heterosexuals”, va declarar a una emissora de ràdio australiana.

“El que enerva al COA per damunt de tot és la sessió de fotos. És molt difícil de suportar per a ells”. “Això no és cert. Conec Russell des de fa 16 anys”, ha replicat Nick Green, cap de la delegació olímpica australiana. Segons Green, fer excepcions a l’allotjament podria provocar un “efecte dòmino significatiu”.

El tirador ha declarat: “Probablement recorreré els passadissos i em ficaré a l’habitació de Lauryn. Fins on sé, això no és il·legal. Només hauré de sortir abans que es faci de dia”.

Mark va guanyar una medalla d’or a Atlanta i una de plata a Sydney, i va sonar com a capdavanter de la seva delegació en la cerimònia d’obertura.

23-VII-12, afp/dpa, lavanguardia