la CNC assenyala un “nivell insuficient de competència” en el preu dels carburants

La Comissió Nacional de la Competència (CNC) considera que el mercat de distribució de carburants a Espanya es caracteritza per un “nivell insuficient de competència” i per uns marges i preus abans d'impostos que estan entre els més elevats de la UE. També constata que les pujades de la matèria primera als mercats internacionals es traslladen al consumidor amb més rapidesa que les baixades.

5-VII-12, ep, lavanguardia

a Unió de Petits Agricultors i Ramaders (UPA) ha constret al Govern a adoptar mesures legislatives que acabin amb les "pràctiques anticompetitives" que, segons va assenyalar, es produeixen al mercat dels carburants.

L'organització agrària va reaccionar d'aquesta manera al recent informe de la Comissió Nacional de la Competència (CNC) sobre el mercat de carburants d'automoció a Espanya, que, al seu judici, "posa en evidència el funcionament erroni" del sector.

En un comunicat, la UPA va assenyalar que les pràctiques reflectides en l'informe comporten un "greu problema de competitivitat" per a qualsevol activitat econòmica del país pel que fa als socis comunitaris, "transcendint fins i tot del sector agrari".

L'organització va demanar que s'eliminin "els 'privilegis' amb els que compten unes quantes empreses molt poderoses al país" i que se'ls apliquin sancions econòmiques que "tinguin en compte el benefici" de les empreses petrolieres.

6-VII-12, ep, lavanguardia