campanya d’informació animant a la donació de medul·la

- http://www.facebook.com/pages/Pelones-Peleones/298741613504431 

- http://www.fcarreras.org/es/la-donaci%C3%B3n-de-m%C3%A9dula-%C3%B3sea_1964 

- Guía del donante de médula ósea online en castellano - YouTube 

- http://actuable.es/peticiones/donamedula campanya de recollida de signatures:

La meitat de les persones que necessiten un trasplantament de medul·la són nens. És l'única alternativa que tenen per viure. El problema és que només 1 de cada 4 pacients té un donant familiar compatible. El 70% dels malalts ha de recórrer al registre mundial per trobar un donant no emparentat.

Espanya és un exemple per a altres països en donació d'òrgans, no obstant això en donació de medul·la estem a la cua respecte a l'aportació dels altres països desenvolupats del món.

Trobar un donant és difícil. A Espanya, solament el 60% dels pacients troben un donant de medul·la. Amb amb prou feines alguna cosa mes de 90.000 donants, el 0.2% de la població espanyola, la nostra aportació al registre mundial és penosa. Els donants que salven la vida dels pacients espanyols vénen, mes del 50% d'Alemanya, més d'un 25% d'EUA i amb prou feines un 4% són de donants espanyols.

Per això denunciem que el sistema espanyol de captació de donants de medul·la òssia és ineficaç i posa en perill innecessàriament la vida de milers de persones.

Per què? Perquè no hi ha informació suficient sobre la donació de medul·la, i molts mites sobre aquest tema, com que donar medul·la és complicat i dolorós. No és cert: el mètode de aféresis, utilitzat en el 80% dels casos, no necessita si més no anestèsia, i no és dolorós ni perillós per al pacient. Però ningú ho sap, perquè ningú l'hi explica.

Tots sabem que podem donar els nostres òrgans quan estiguem morts, però per què esperar quan és tan fàcil i gratificant salvar una vida estant en vida amb només una extracció de sang? Un gest tan simple com informar als donants de sang sobre la possibilitat de donar medul·la podria salvar milers de vides.

Ajuda'ns a demanar al Ministeri de Sanitat que realitzi una campanya d'informació animant a la donació de medul·la.