"Els consellers de RTVE volen ser teòlegs", Víctor-M. Amela

Competeix als consellers de RTVE enaltir o repudiar el que un sacerdot digui en el sermó d'una missa televisada? No veig per què, la veritat. Dedicar-se a votar sobre el pensament religiós és insensat. I ho han fet!

Si els administradors de RTVE es fiquen ara a exégetas de sermons eclesiàstics, demà entraran a avaluar els sermons de Mourinho o de Guardiola, i els discursos polítics, i els diàlegs de les sèries, i les escenes de les pel·lícules. Es diuen moltes enormitats en aquests parlaments!

I també es diuen enormitats en els sermons de les misses, clar (en vaig escoltar molts a la meva joventut paleoconfesional). Per a mi, el greu de les homilies no és això, el pitjor és que siguin avorrides (des de llavors crec que hi ha un sol pecat mortal: avorrir!).

Ve això a compte de l'homilia del bisbe d'Alcalá d'Henares, Juan Antonio Reig Pla, clergue alacantí de fluid verb, precís lèxic i sonora prosòdia de perfum llevantí. És un eufònic orador i ho agraeixo: se li entén tot i et manté atent.

Va dir a la missa televisada del Divendres Sant que alguns nois homosexuals van a locals d'alterne sense sospitar que són l'infern... Jo crec que s'internen precisament amb la il·lusió que sigui l'infern, i molt ardent! Cal votar si elevar o no una queixa per això a la Conferència Episcopal? Per què? El pastor ha estat coherent amb la doctrina de la seva fe religiosa..., i serà el seu ramat el que decideixi seguir-lo o no. I aire.

És molt incongruent, com a administrador de RTVE, donar permís perquè es transmeti en directe la santa missa, i tot seguit voler censurar-la. Pretendre imposar als capellans què han de dir a TVE equival a arrogar-se autoritat teològica. O permets les misses televisades i acceptes tot el que contenen (des de la transustanciació fins al sermó), o si no t'agrada com estan quedant últimament..., suprimeix aquesta transmissió i més aire!

Administrar RTVE i ser teòleg queda raret. Els consellers de RTVE volen modificar la doctrina catòlica: desvari que delata les ínfules de clergue iranià d'alguns consellers, aspirants a guardians d'una nova ortodòxia catòlica (o a fundadors d'una altra religió). Si el bisbe hagués fet apologia d'algun delicte, als tribunals! Si exerceix el seu dret a la llibertat religiosa..., lloat sigui el Senyor, i aquí pau i després glòria. I tu i jo..., als inferns que ens doni la santíssima gana!

13-IV-12, Víctor-M. Amela, lavanguardia