el Ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, ficaria Gandhi a la presó?!

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va confirmar ahir al Congrés la intenció del seu departament d'endurir el Codi Penal per protegir l'actuació policial. Tal com va avançar La Vanguardia el passat dia 1, una de les reformes en les quals treballa Interior és a incloure la resistència passiva greu dins del delicte d'atemptat, que serà penalitzat amb entre dos i quatre anys de presó i que, per tant, permetrà als jutges decretar la presó preventiva.

El ministre ho va exposar ahir en la sessió de control del Congrés quan li van preguntar per com lluitarà el seu departament contra els desordres de carrer que es produeixen en ciutats com Barcelona i que van ser especialment greus durant la manifestació de la recent vaga general celebrada a la ciutat...

Pel que es refereix al reforçament de l'acció policial, el delicte d'atemptat ja inclou l'agressió o intimidació als agents de l'autoritat, però Interior vol que es consideri un agreujant quan aquest tipus de comportaments es produeixen durant una manifestació. Les penes que preveu l'esborrany amb el qual treballen conjuntament els ministeris d'Interior i Justícia per a aquests casos són d'entre dos i quatre anys de presó. Aquest mateix esborrany recull que qualsevol atac o resistència greu a l'autoritat serà delicte d'atemptat; la resistència menys greu o desobediència serà delicte de resistència, i qualsevol altra desobediència lleu, injúria, coacció o vexació (insults, escopinades, etcètera) serà falta.

12-IV-12, L. Esquerre, lavanguardia

criminalitzar
la resistència activa noviolenta
és atemptar contra els Drets Humans
i les llibertats fonamentals

SIGNA
contra la reforma del Código Penal
del Ministre Fernández Díaz