Raimondo Cacciotto, elegit nou batlle de l’Alguer

El candidat de centre-esquerra s'ha imposat per gairebé deu punts al seu rival, l'ex-batlle Marco Tedde

Raimondo Cacciotto, candidat de la coalició de centre-esquerra a les eleccions municipals de l’Alguer, que s’han dut a terme aquest cap de setmana, ha esdevingut el nou batlle de la ciutat després d’imposar-se per un marge de més d’un miler vots i gairebé deu punts al candidat de la coalició de centre-dreta, l’ex-batlle Marco Tedde.

 

 

Tot i que el recompte encara no ha acabat –s’han escrutat 25 de les 52 seccions censals de la ciutat– el marge ja és prou ampli per a certificar la victòria de Cacciotto, a qui Tedde ja ha trucat per a felicitar. Fins ara, el candidat del centre-esquerra ha obtingut 5.464 vots (54,16%), pels 4.441 vots (44,84%) que ha obtingut el seu rival.

“Dedico aquesta victòria a la meva dona i a les meves filles. Som una majoria cohesionada, que treballarà a l’uníson pel bé de l’Alguer”, ha dit Cacciotto en declaracions a la premsa local aquesta tarda. I ha afegit: “Intentarem conformar l’equip de govern molt de pressa, perquè cal posar-se a treballar immediatament”.

 

 

El candidat confirma, d’aquesta manera, els pronòstics que el situaven al capdavant de la cursa per a la batllia de l’Alguer. Si bé el seu contrincant, Marco Tedde, és una figura àmpliament coneguda en la política algueresa, havent estat batlle en dues ocasions i diputat al parlament sard, Cacciotto ha aconseguit atraure a la seva coalició durant la campanya el bloc centrista, que va ser clau perquè la coalició de centre-dreta s’imposés a l’Alguer en les eleccions regionals del febrer. Amb 1.177 vots i un 12,37%, els centristes de Reformem han estat, de fet, la segona formació més votada de la coalició de Cacciotto, quedant-se a menys de tres-cents vots de la Força Itàlia de Tedde, que amb 1.432 vots (15,05%) ha estat el partit més votat de la coalició de centre-dreta.