Mequinensa: el PP també en defensa el català

El PP de Mequinensa dóna suport a una moció del PSOE en defensa del català

  • El ple s’oposa, amb els vots també de Tú Aragón, al propòsit del govern de l’Aragó de PP i Vox de retirar al català el reconeixement de llengua pròpia

VilaWeb

El ple de l’Ajuntament de Mequinensa (Baix Cinca) va aprovar divendres, amb el suport del PP i Tú Aragón, una moció presentada pel PSOE en defensa de les llengües pròpies de l’Aragó, com el català i l’aragonès. Els grups es van voler desvincular així de les intencions del govern de l’Aragó, format per PP i Vox i presidit per José Azcón, de reformar la legislació amb el propòsit de retirar a la llengua catalana el reconeixement de llengua pròpia de l’Aragó. La moció rebutja les mesures que puguin perjudicar la protecció, la promoció i l’ensenyament del català. 

L’ofensiva actual del govern de l’Aragó contra el català coincideix amb el quarantè aniversari de la Declaració de Mequinensa. A final del mes passat, el batlle, el socialista Antoni Sanjuán, ja va dir: “Si veiem que les modalitats lingüístiques de l’Aragó poden perillar, naturalment tornarem a fer una tercera declaració, perquè tenim clar que és un patrimoni i una llengua materna que hem après dels nostres pares i que no podem deixar que es perdi tal com passa, a poc a poc, per no protegir-la prou.”