reunió dels Presidents dels legislatius català i andorrà

  • La presidenta del parlament visita la seu del Consell General i es reuneix amb el seu homòleg a Andorra

 La presidenta del Parlament, Anna Erra, sortint de la Casa de la Vall d'Andorra, amb el síndic general, Carles Ensenyat, i la subsíndica Sandra Codina (fotografia: ACN / Albert Lijarcio).

La presidenta del parlament, Anna Erra, ha fet valer el pes que dóna Andorra a l’oficialitat del català, que considera que és envejable. Tot plegat, en un context en què l’executiu d’Andorra treballa en la renovació de la llei de la llengua oficial, que substituirà la del 1999 i obligarà a demostrar uns coneixements mínims de català per poder renovar el permís de residència i treball al país.

En aquest sentit, Erra ha dit que la situació del català a Catalunya era delicada, per la pèrdua de l’ús social, i ha ressaltat la importància que tenia assolir-ne l’oficialitat a Europa per tenir més força i viabilitat. Aquesta ha estat la primera visita al Consell General d’Erra com a presidenta, on s’ha reunit amb el seu homòleg, Carles Ensenyat.

Erra ha dit que la llengua es perdia si no es parlava i que per això s’havia intentat, políticament, que el català arribés a les institucions europees. A més del salt que representaria aquesta fita, creu que la importància d’una llengua és que la població la faci servir i li sigui útil, motiu pel qual ha destacat el paper que té el català a Andorra, on és llengua oficial.

La presidenta ha declinat de fer declaracions sobre qüestions de l’actualitat parlamentària catalana i ha dit que la visita tenia l’objectiu de reforçar les relacions entre tots dos parlaments, que comparteixen temàtiques comunes i en què hi ha una relació de bon veïnatge. Així, amb la reunió amb síndic general andorrà i la subsíndica, Sandra Codina, han parlat de les dinàmiques diverses que hi ha a cada cambra. Finalment, ha aprofitat l’avinentesa per convidar Ensenyat a una reunió al Parlament de Catalu