Andorra respon a les declaracions de Le Pen contra el català


  • Recorda a la dirigent de l'extrema dreta que les seves declaracions no afecten les relacions bilaterals i que la llei andorrana sobre la llengua és equivalent a la legislació francesa.

El portaveu del govern, Guillem Casal, ha respost a les declaracions de Marine Le Pen, que advertia que el francès perillava a Andorra a causa de la nova llei del català.

Casal ha deixat clar que la relació institucional d’Andorra amb França no es fa a través de l’Assemblea Nacional francesa sinó “a través del cap d’Estat francès que alhora representa la meitat de la nostra institució” en tant que copríncep d’Andorra. De manera que ha dit que les declaracions d’una diputada no afecten per a res les relacions bilaterals.

Casal, però, ha recordat a la líder de l’extrema dreta francesa que Andorra ha impulsat una llei del català per promoció i protecció de la llengua oficial, “com han fet altres països de la Unió Europea fins i tot França que dins de la seva normativa té tipificat o descrit que per poder residir a França s’ha de tenir un coneixement de la llengua i cultura francesa”.

90. Signa per les llengües de França - Trencavèl